Gönderen Konu: Köşe Yazıları  (Okunma sayısı 6206 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

--

• Ziyaretçi
Köşe Yazıları
« : 01 Ağustos 2007, 03:22:05 »
 Türk Basketbolu Artık Sarhoş Değil

http://www.nbatr.com/kemal-erdem/

NOT; Farklı bir yazı oldu ve olaya dar açıdan bakıp yazının gidişatını farklı yerlere çekmek için yapılacak olan art niyetli yorumlar silinecektir..Olumlu ya da olumsuz sağ duyulu her türlü eleştiriye varız :wink:
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2007, 11:20:19 Gönderen: Mustafa »

--

• Ziyaretçi
Ynt: Türk Basketbolu Artık Sarhoş Değil (Köşe Yazısı)
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2007, 04:56:49 »
Beynimi okuduğunu düşünüyorum Can..
Yanlı olayına gelince Fenerbahçeliyim her zaman gurur duyarım ama bu yazıda Fenerbahçe'yi kayıran tek bir bölüm gösterilsin bir daha yazmayacağım bu kadar net..
Olay tamamen Ülker'in katkıları ve basketboldaki değişimin üzerinde..

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 01 Ağustos 2007, 05:09:00 »
Orası tartılır elbet ama işte sonuçta konun özü senin ilk yorumunda saklıydı..
Neyse ya isteyen istediği yerden alsın..Yazının amacı da kimleri eleştirdiği de belli zaten..
Kurumlar hedef alınsa daha farklı bir yazı ortaya çıkardı..Bir gerçek değişmeyecek;
Artık bu lig de 3 büyük takımın taraftarı (%90) kendi takımlarını destekliyor..

Çevrimdışı Eren

• All-Star
  • We will be back
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 01 Ağustos 2007, 12:53:05 »
 Saygıdeğer Kemal Bey :-D

Gerçekten yine herşeyi o güzel uslubunla özetlemişsin de değindiğin bir nokta çok hoşuma gitti...2-3 seneye kadar -BJK o kalkınmayı yapmadan önce - kime sorsam -fanatik arkadaşlarıma dahi- adam Fenerbahçeliyim ama baskette ülkeri tutuyorum ya da Gs liyim ama baskette efesliyim deyince tabi her Türk basketbol sever gibi bizde üzülüyorduk bu tabu yu yıkan Allah'a şükür Ülker grubu oldu bi bakıma kendini feda edip 3 takım kazandı ... Efes in de o yıllardır süre gelen  tarihi- belki de 3 büyüklerin ilgisizliğinin yarattığı- bi bakıma tehlikeye girdi.Tabiki Efes avrupa da göğsümüzü kabarttı,hala daha en güçlü takımlarımızdandır ama neden 1 takım ? 4 takımla girelim,kupalar kazanalım yer yerinden oynasın...Bizim neyimiz eksik elin İsrail lisinden,Yunanlısından ...

Türk basketbolu daha iyi yerlere gidecektir,emin olun,tekrar saygılar kemal bey
I'll be a Laker for life

Çevrimdışı NaturalBornKilleR

• Üstün İnsan
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2007, 10:00:09 »
Yazıda yalnış gördüğüm birşeyler şeyler var:(Herşeyden önce koyu Beşiktaşlıyım)

Birincisi yıllardır Efesin bu ligde hüküm sürmesinin nedeni Efes Pilsen değil, 3 büyüklerdir.Yazıda suç Efes'inmiş gibi gösterilmiş.Çok yalnış.Ayrıca Fenerin lobisi Efesinkinden kesinlikle daha fazla.

İkincisi Efes'in Türk basketboluna yaptığını kimse yapmamıştır.Üç büyükler basketbol şubelerini kapatmayı düşünürken Efes avrupadan iyi oyuncular getirip büyük başarılar elde etti.Efes bu ligde angarya değil, lokomotiftir.Bu işi para için mi yapıoyorlar?Kesinlikle hayır.Maçlarını 100-200 kişiyle oynadıkları zamanlar oluyor.

Üçüncüsü BJK Cola Turka ismini aldığı ilk sene hariç Ülkerden büyük yardım görmedi.Hatta şu an bu konu yönetimde büyük huzursuzluklara neden oluyor, bu konuda Çarşınında yönetime baskısı çok.Bu sene Oğuz Savaşı BJK nin elinden kapıp Fenere veren ülker değilmiydi?

Çevrimdışı Eren

• All-Star
  • We will be back
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2007, 10:21:24 »
 Yunus abi benim yazıdan çıkardığım zaten kemal abi de 3 büyüklerin geciken hamlelerinden yakınıyor ve Ülker'in desteğinden bahsediyor,2 mizden biri yanlış anlamış ama en iyi Kemal Erdem izah eder sanırım
I'll be a Laker for life

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 03 Ağustos 2007, 02:38:16 »
Yunus abi benim yazıdan çıkardığım zaten kemal abi de 3 büyüklerin geciken hamlelerinden yakınıyor ve Ülker'in desteğinden bahsediyor,2 mizden biri yanlış anlamış ama en iyi Kemal Erdem izah eder sanırım

-Cola turka ve Cafe Crown sponsorluklarından dolayı BJK ve GS'a çok iyi paralar ödendi.Milyon Dolarlar önlerine döküldü.
5 Milyon Dolara Delgado'yu alacaklarına basketbol takımına adam alsaydı Beşiktaş..O paralar gökten gelmedi Ülker'den geldi.
Keza aynı şekilde GS'a da paralar verildi.Zaten kimse bu konuda itiraz etmiyor.BKJ yönetimin rahatsız olduğu konuya gelince eğer biraz araştırılsa anlaşılırdı.Onların isyanı kendilerine..Ülker'den gelen paranın futbolcu transferinde kullanılması.

Aslan payı Fenerbahçe'ye gitmiştir.Çıkıp herhalde aaa yok öyle bir şey demiyoruz.

Yazıda anlatılmak istenen hala anlaşılmamış..

Ülker aslan payı Fener olmak üzere 3 takımı sonuçta besliyor mu?
besliyor..
Ülker, kendisi çekildi 3 kulübün önünü açtı..Biriyle birleşti diğer ikisine ise iyi paralar verildi..

Bunu yapan Ülker..En azından bir çaba harcamışlar dimi..2005/06'da bir avuç insana oynanan TBL Finali bu sene binlerce insana oynanmış.
Efes'de böyle bir oluşum içine girebilirdi..Ama bunu yapmadı..Parayı veren düdüğü çalar hep ben hep ben dedi..
Ülker'de istese bunu yapardı ama yapmadı..O kendini feda etti, 3 takıma kanatlarını açtı..
Türk basketbolunun kurtuluşu takımlara sponsorluktan geçer.
Bu cesareti Ülker göstermiş..Diğerleri de umarız gösterir..Ya da böyle kalsın bu Ülker herkese yeter..
Onun için Ülker'e köstek olmak yerine Ülker'leri çoğaltmak lazım :wink:
(Ülker'den kasıt kurum)
TV reytingleri cabası..

Çevrimdışı Cpzai3

• TheOnlyHornetsFan
  • All-Star
  • Van Gölü Squirtle'ı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 03 Ağustos 2007, 10:51:52 »
ülker tbli herkesin gözü önüne çıkarmak adına doğru bir hamle yaptı ama benim merak ettiğim konu acaba reklamını yaptığı ürünler sayesinde verdiği parayı çıkartabiliyor mu...eğer öyleyse ne ala...bence çıkartıyodur sırf dolaylı yoldan fenere para gitsin diye varını yoğunu çikolataya veren maç arkadaşlarım var...
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."

"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Köşe Yazıları
« Yanıtla #8 : 11 Ağustos 2007, 11:21:25 »
KE usta ufak bir oynama yaptım topic isminde...

Sitede Polemik bölümünde Alperano & KE ortak yazısı işte..Buyrun;

Zamanın Geldi Tanjevic/Aydın Örs Göreve

NBATR olarak bu haftaki -Polemik- bölümünde siz okuyucularımızında yorumlarıyla eşlik edeceği bir dosyayı açıyoruz.

Türk Milli Takımı mevcut Coach Tanjevic'le gelecek için devam etmeli mi ?

Sitenin iki editörü Kemal Erdem ve Alper Başaran ''Türk Milli Takımı ve geleceği'' hakkında kısa bir analiz yaptı. Okuyucularımızın da yorumlarıyla düşüncelerini yansıtabileceği ''Milli Takım dosyası'' için önce iki editörün yorumları.

Alper Başaran ''Zamanı Geldi Be Tanjevic'' derken, Kemal Erdem ''Aydın Örs Göreve'' diyor ;

ZAMANIN GELDİ BE TANJEVIC
Aslında onun bu ülkeye ayak basması, bu takımın başına geçmesi ülke için bir milat sayılabilir. 2001’de Avrupa 2.si olmuş, ardından Indianapolis’te hüsrana uğramış bir milli takım ve ne yapacağını bilmeyen bir basketbol kamuoyu…. Bu zor zamanımızda hızır gibi yetişti Tanjevic. Takımı toparladı, ardından bambaşka bir sistem getirdi takıma. Artık farklı  bir Türk Milli Takımı çıkmıştı piyasaya. Hem de yabancı bir hocanın önderliğinde… Fakat bu gelişimi gözler önüne serecek bir organizasyona ihtiyacımız vardı. Bizi Tanjevic ile başarılı olacağımıza inandıracak bir şampiyonaya…  Artık o şampiyona gelmişti ve Eurobasket 2005 için Sırbistan’ın yolunu tutmuştuk. Fakat burada işler umulduğu gibi gitmedi. Kötü başladık, kötü bitirdik ve Sırbistan’da büyük hayal kırıklığı yaşadık. Milli Takımımız için belki de her şeyin sonuydu bu. Daha 4-5 yıl önce Avrupa’da kürsüye çıkan Türkiye, Sırbistan’da sıralamaya dahi girememişti. Ve yaşanan bu hayal kırıklığı artık Tanjevic’e olan güveni de azaltmaya başlamıştı. Tabii güveni sarsılmayan kesimler de vardı. Bunların başında da Türkiye Basketbol Federasyonu geliyordu. Evet, Tanjevic’in istifasını kabul etmeyen bir yönetim. Ve o sıralar Tanjevic’in gönderilmesine karşı gelen ve Federasyonu adeta topa tutan bir basketbol kamuoyu…Tabii 2006 Japonya’da elde edilen Dünya 6.lığı hem Federasyonu hem de Tanjevic’i aklayan bir turnuva olmuştu. Biz de kalkıp bu kahramanları ayakta alkışlamıştık. Ve Federasyonu topa tutan insanlarda dahil herkes verilen kararın doğru olduğunu düşünüyordu. Ben de böyle düşünenlerden biriydim. Hala da bu fikrimin arkasındayım. Ama şimdi bakıyorum önümüzde zorlu bir turnuva var. Eurobasket 2007…Çok merak ediyorum Hedo ve Memo’suz takımı Dünya 6.sı yapan bu ‘’değerli teknik adam’’ aynı başarıyı İspanya’da da tekrarlayacak mı? Yoksa aklı hala Fenerbahçe Ülker’deki planlamalarında mı? Evet Tanjevic hakkındaki olumsuz düşüncelerimin kaynağı da bu… Daha düne kadar yere göğe sığdıramadığım bu adam FB Ülker gibi hedefleri olan ciddi bir takımın başına geçiyor. Ve nasıl olacaksa biz bu koçla İspanya’da ‘’Türkiye’’ olarak madalya alacağımıza inanıyoruz. Hem de ortada bu kadar sansasyonel olaylar dönerken. Nasıl olur da hem kulüp hem de Milli Takım çalıştıran bu adama Türkiye’yi emanet ediyoruz? Neden hiç tarih boyunca görülmedik bu uygulamaya yer verme ihtiyacı hissediyoruz? Neden? Ben sanmıyorum ki; Tanjevic’in aklı tamamen Türk Milli Takımında. Sanmıyorum ki; bu adam FB Ülker’i düşünmüyor. Ama suç onda değil. Suç bu olayı yaratanlarda. Türkiye’de koç yok gibi hala Tanjevic’den medet umuyoruz. Bu adam bize 2006’da büyük başarı kazandırdı. Allah razı olsun. Ama bu saatten sonra ne olur bilmiyorum. Hadi hayırlısı… İnşallah her 2 kulvarda da başarırsın Tanjevic…

ALPER BAŞARAN

---------------------------------------------------------------------------------

AYDIN ÖRS GÖREVE
Tanjevic'in bu Milli Takıma ne verdiğini ve ne aldığını sorgulamak gerekiyor önce. Bana göre hiç birşey vermedi. Gençleştirme adı altında yaptıklarını saymıyorum. Doğa'nın kanunu bir nesil gider yerine yeni bir nesil gelir. Bu Tanjevic olmasa da olacak bir şeydi.

Milli Takıma ''kin ve nefret'' tohumları atması ve insanları kamplara bölmesi ise ayrı bir muamma..Ve o adam hala bu takımın başında!! All Star öncesine kadar bu ülke de Anti-Memocu bir oluşum yaratıldı. Yönetmen Tanjevic'ti..

Tanjevic asla egoları dizginleyebilen bir Coach değil. Tanjevic korkak bir Coach. Tanjevic, bozulan bir makineyi onarmak yerine direk atma yönetmine başvuracak kadar da beceriksiz.

Peki Aydın Örs olsa ne yapardı? Nerden mi çıktı Aydın Örs. Çünkü Aydın Örs (Allah korusun) ölmediği sürece bu ülke de en iyi Coach'tur. Milli Takımda şuan Aydın Örs olsaydı; Mirsad ve Memo aslanlar gibi yanyana oynardı. Çünkü ''Oynatırdı'' Aydın Örs. Fenerbahçe-Ülker gibi kimyası sağlam bir dengeye oturmaz denen bir takımı nasıl bir denge de tuttuğunu hepimiz gördük.

Ancak gayet iyi biliyoruz ki Aydın Örs'ü Milli Takım Coachu yapmazlar. Yapacak olan Aydın Örs'ün ekmeğiyle oynayıp, Tanjevic'i Fenerbaçe'nin başına getirmek için lobi yapmazdı.

Turgay Demirel olduğu sürece Aydın Örs'ün yollarına hep bir engel konulacak gibi bir tablo var. Örs'ün önüne konulan her engel, Türk Basketbolunun önüne konmuştur.
Oysa dirayetli, cesur ve tarafsız bir Federasyon bugün radikal bir karar alıp; Tanjevic'i yollar, Aydın Örs'ü göreve getirirdi.

Ne olursa olsun Türk Basketbolseverler seslerini olabildiğince yüksek çıkararak bu ablukayı da dağıtıp Türk Milli Takımı'nı gerçek sahibine Aydın Örs'e emanet ettirecektir.

KEMAL ERDEM