Oguzcan, yazi fena olmamis... Ama takildigim bazi noktalar var;
1-) "Memphis GM'i onceden bir FA ile anlasmadiysa, buyuk bir hata yapmislardir o zaman." demissin. Ancak FA'lerle onceden anlasilmaz zaten, NBA kurallarina aykiri olan bir durum. Zira o donemde o oyuncu bir takimdadir ve herhangi bir konusma, kontrat diyalogu oyuncunun performansini dusurur. Bu yuzden kurallara gore Draft'a girecek oyuncularla veya aileleriyle Draft'ten once konusmak, FA'lerle kontratlari henuz bitmeden konusmak, anlasmak yasaktir, cezasi da baya bir buyuktur.
2-) "Lakers sampiyon adayi degil, hala Dogu'da ve Bati'da bircok takim Lakers'i yener." demissin. Sene basindan beri Lakers'in yaklasik 10 macini izleyemedim, bunlardan 9'u istem disiydi zira tatildeydim. Kalan bir tanesi ise ozel bir durumdu, neyse konumuz degil. Gasol Lakers'a geldiginden beri Lakers'in hicbir macini kacirmadim, hepsini seyrettim. Sunu rahatlikla iddia edebilirim ki, Lakers sampiyonluk adayidir, hatta en buyuk adaylardan biridir.
Dogu'da da, Bati'da da Lakers'i kesin yenebilecek bir takim yok. NBA'de Lakers'inki gibi bir kadroya sahip olan bir takim da yok. Suns Shaq takasini yaptiysa, Utah-Dallas takimlari takas icin can atiyorsa bunun nedeni de budur iste. Dallas son maclarda dokuluyor, Suns'da geriledi baya, Shaq gelince nasil bir uyum soz konusu olacak belli degil. Spurs desen Dallas'tan farklari yok... Hornets iyi gidiyor, Utah da iyi, Denver-Portland asla rakip olamaz. Buyuk bir sorun olmazsa ilk 5'ten rahatlikla girebiliriz Playoff'lara... Suan ligin en formda takimiyiz ve NBA rekoru kirdik deplasman turundaki 7-2'lik derecemiz sayesinde. Ustelik Bynum'suz, Mihm'siz basardik bunu. Gasol'de daha yeni geldi takima, uyum surecindeydi bu derece yapilirken... Dogu'nun en iyi takimlarindan biri olarak gosterilen Orlando'yu da rahat yendik, son saniyedeki fark azaltmalarina aldanmayin. Boston'a gore de cok daha komple bir takimiz, bench gucleri yok... Allah'tan All-Star arasina girdiler; Garnett, Glen Davis, Scalabrine uclusu yokken nasil bir kadroyla cikacaklarini merak ediyordum dogrusu. Neyse sorun bu degil, varsin Celtics-Detroit bize caksin. Onemli olan artik bir "contender" oldugumu gorebilmek ve kendimimizi kucumsememektir.
Dedigim gibi yazi fena olmamis, baskalarinin dedigi kadar kotu bulmadim ben. Ama konu istikrari yok yazinda. Yani sizden 2 haftada bir yazi yazmaniz isteniyor mesela... Gasol'un takasi hakkinda yazi yazacaksan ve bu yazidan 2 hafta sonra bir de durum yazisi yazman gerekiyorsa, ilk yazinda durum hakkinda konusmazsin. Bundan oturu " Kobe iyi oynuyor, Odom asist yapiyor, Fisher zaten iyi" gibi degerlendirmeler ve sampiyonluk ihtimalini goz onunde bulundurmalar bence yanlis olmus bu yazida. Zira obur yazin icin malzemen kalmamis gibi. Bir de tabii boyle ayri konulari ayni yazida birlestirmeye calismak, yazini yuzeysellige surmus, kisa-kisa gecmissin gibi gozukmesine neden olmussun.
Bunlara dikkat edersen, bundan da iyi yazilar yazabilecegini dusunuyorum. Basarilar...