Gönderen Konu: Miami-Boston Kapışması  (Okunma sayısı 11641 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı NikolaTesla

• Profesör
  • Editör
  • MVP
  • Zaman yaşamakla başlar, yaşamak zamanla biter.
    • Profili Görüntüle
Miami-Boston Kapışması
« : 15 Şubat 2011, 21:23:01 »
Boston Celtics bu sezon oynanan 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Peki playofflarda olası bir 7 maçlık seride Miami Heat, Boston Celtics'i geçebilir mi? Boston hala doğunun en güçlü takımımı?

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
Ynt: Miami-Boston Kapışması
« Yanıtla #1 : 15 Şubat 2011, 21:59:44 »
Ben hâla doğunun en iddialı takımı olduğunu düşünüyorum.Bu maçta Pierce olmadan falan kazandılar sorun o değil ama Miami'nin hâla oturma sürecinde olduğu açık ve bu sezon artık halledemeyeceklerini düşündüğüm kaliteli 5 numara sorunu var.Çok değil ama orta seviyede bile değil sahip olduğu pivotlar.Artı hücumda akıcılık ve ne yapacağını bilmemezlik durumu var eskisi kadar olmasa da.Ve şu anda 7 maçlık bir seriden bahsettiğimiz için ben Miami'nin Boston'u bu sene serilerde eleyebileceğini sanmıyorum..
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
  • Heroes come and go...But Legends live for EVER!
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2011, 23:10:34 »
Doğu'nun en iddialı takımlarının Boston ve Miami olduğu çok açık.Sezonda oynanan 3 maçı da Boston'un kazanması da onların hala ''en iddialı'' takım olduğunu ortaya koyuyor.Ancak asıl konuşulması gereken bana göre Boston'un ne kadar iyi olduğu değil Miami'nin ne kadar dağınık olduğu.

Kalite bir 5 numarası yok , iyi bir 1 numarası yok falan desek de kabul edelim ki ligin en iyi , en patlayıcı gücü olan kadrosu Miami Heat.Onların sorunu özellikle hücumdaki anlaşılamaz dağınıklıkları.Bunun sebeplerine gelince;

1-Arroyo , Chalmers gibi vasat PG lara sahip olması nedeniyle topa genelde LeBron James'in yön vermesi.Kardeşim James 8 asist ortalaması ile oynuyor demeyin.Topun sürekli elinde olduğu ve savunmaların sürekli ikili ve hatta üçlü sıkıştırmalar getirdiği düşünülürse boş adamı bulunca her maç 8 asist yapabilirsin.Bunun neresi kötü?Tabi ki değil.Ama işler Celtics gibi rakiplere karşı sıkışınca doğru hücumu yaptırmak için oyun bilgisi gerekli.Burada sıkışıyorlar.

2-Miami'nin yıldızlarla dolu kadrosunu taşıyamadığını düşündüğüm Coach Eric Spoestra.Genç , tecrübesiz coach olmanın dışında coach becerisi tartışılabilecek bir isim.Benim en çok dikkatimi çeken Lig sonuncusu ve kaybetme rekorları kıran Cleveland Cavaliers'ın bile iki tane ana hücum setinin olması ancak Miami'nin bir tane bile olmaması.Ya Coach hücum çalıştırmıyor ya da oyuncular bunları uygulamıyor.Her iki durumda da sorun Spoestra'da aslında.Ve maçların sıkıştığı bölümlerde mola alıp banko sayıya gidebilecek oyunlar çizmekte de sıkıntısı var bence.

3-Rollerin hala tam anlamıyla belirlenmemiş olması.Özellikle Wade'in seçmeden attığı üçlükler Ya hocam Wade i al da House'u sok(Mustafa Denizli'ye Ali Güneş'i çıkar da Baliç'i al diyen polis gibi ...)dedirtiyor ara sıra.

Boston Celtics'in bana daha sempatik gelmesi(Pierce ve Garnett faktörü)nedeniyle Miami yi pek tutmasam da bu denli düzensiz olmaları bir izleyici olarak bana üzücü geliyor açıkçası.
<<<Old School>>>  <<<New Generation>>>

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2011, 19:00:53 »
İki gündür yorum yok.Nerdesiniz kardeşim ??

Çevrimdışı NikolaTesla

• Profesör
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2011, 19:06:26 »

Burdayız kardeşim...:)

Sezon başında site için yazdığım yazıda Miami için 'yeni hanedanlık' demiştim ama bunun oluşması için bu senenin henüz erken olduğunu da eklemiştim. Sezon bu dediğimize işaret ederek devam ediyor. Boston, en azından bu sene için, özellikle 7 maçlık seriler söz konusu olunca, masaya daha sert yumruk vurabailecek tecrübeye, sağlamlığa ve ekipmana sahip. Miami için bu sezon doğu finali olur en fazla. Geri kalanı diğer sezonlara...

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #5 : 16 Şubat 2011, 19:19:13 »

Sezon başında site için yazdığım yazıda Miami için 'yeni hanedanlık' demiştim ama bunun oluşması için bu senenin henüz erken olduğunu da eklemiştim. Sezon bu dediğimize işaret ederek devam ediyor. Boston, en azından bu sene için, özellikle 7 maçlık seriler söz konusu olunca, masaya daha sert yumruk vurabailecek tecrübeye, sağlamlığa ve ekipmana sahip. Miami için bu sezon doğu finali olur en fazla. Geri kalanı diğer sezonlara...
Çok doğru...Peki Miami'nin sorunu olarak belirlediğim 3 maddeye katılıyor musun?Okuldan birkaç arkadaş bana katılmadıklarını söylediler.Çok şaşırdım açıkçası.Siz neler düşünüyorsunuz?

Çevrimdışı NikolaTesla

• Profesör
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 16 Şubat 2011, 19:33:40 »

Çok doğru...Peki Miami'nin sorunu olarak belirlediğim 3 maddeye katılıyor musun?Okuldan birkaç arkadaş bana katılmadıklarını söylediler.Çok şaşırdım açıkçası.Siz neler düşünüyorsunuz?

1. maddede dediğine katılıyorum. Boston gibi sert ve tecrübeli, nerede ne yapacağını bilen takımlar, rakipte sorunlu bir bölge varsa, oradan nasıl vurabileceğini, o bölgenin yaratabileceği sorunlardan nasıl avantaj üretebileceğini çok iyi biliyorlar. Miami'nin Boston'a teklemesinin en önemli nedenlerinden biri de bu.

2. maddeye gelirsek, Spoelstra'nın bu takımı kaldıramadığını, tecrübesinin, basketbol bilgisinin bu takıma yeterli olmadığını ben de düşünüyorum. Hatta Riley ha geldi ha gelecek diye beklemekten yoruldum. Miami üst üste bir 8-10 maç kaybetse gelecek ama o da olmuyor bireysel performanslarla.

Bahsettiğin 3. maddeye ise şöyle katılmıyorum. Roller belli aslında ama yan rolleri üstlenen elemanlar tam verim vermiyor. Anthony ribaund almıyor. Ilgauskas blok yapmıyor, Chalmers üçlük sokmuyor. Aslında sorun burda. Roller belli, verim yok.

Çevrimdışı indianapacers

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 18 Şubat 2011, 23:45:08 »
gönlüm boston diyor ama miami o aşamaya gelirse bostonu geçer, boston kadrosundaki isimler şaşırtmamalı kimseyi.

Çevrimdışı paul-anthony-amare

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2011, 18:21:30 »
bence bu eşleşmede lebron ve wade çok hırslı oynayacaklar. ama kilit oyuncu bosh bence . çünkü garnet , içeri olağanüstü dribbling ler yapan wade ve lebron'u durdurmak zorunda kalacak perkins'in yokluğunda . bu da chris bosh'a boş orta mesafe atış şansı sağlayacaktır . eğer bu atışlarda yüksek bir yüzde tutturursa bostonun pota altındaki tek iyi savunmacısı garnett'in dengesi bozulacak ve miami bir adım öne geçecek bence . ben miami'nin kaderinin bosh'a bağlı olduğunu düşünüyorum .

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #9 : 06 Nisan 2011, 20:07:16 »
bence bu eşleşmede lebron ve wade çok hırslı oynayacaklar. ama kilit oyuncu bosh bence . çünkü garnet , içeri olağanüstü dribbling ler yapan wade ve lebron'u durdurmak zorunda kalacak perkins'in yokluğunda . bu da chris bosh'a boş orta mesafe atış şansı sağlayacaktır . eğer bu atışlarda yüksek bir yüzde tutturursa bostonun pota altındaki tek iyi savunmacısı garnett'in dengesi bozulacak ve miami bir adım öne geçecek bence . ben miami'nin kaderinin bosh'a bağlı olduğunu düşünüyorum .
Garnett savunmada penetrelere yardıma gidecek ama Celtics özellikle playofflarda savunma yardımlarından sonra rotasyonu harika yapıyor.Bosh'a şut şansı vermektense Chalmers veya Ilgauskas , Joel Anthhony (hangisi oynuyorsa) ikilisinden birini riske edip Bosh'a kısalardan yardım getirebilir ve Miami'yi kitleyebilirler ki normal sezonda da bunu yaptıklarını gördük.Tek fark normal sezonda 10 dakika civarı , playofflarda tüm maç yapmaları.

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 06 Nisan 2011, 22:30:30 »
Bu sezon yaptılar yaptılar diyosun ama sonuçta miami la lakers ı 2 maçta da yendi . ama bana kalırsa nba finali lakers - miami olursa lakers pota altında çok ağır basar ve bence lakers şampiyon olur . ayrıca ilgauskas bence çok kötü orta mesafe şutu olan bi uzun değil . hatta bileği iyi diyebilirim . clevelend da iken lebron la da ikili oyunlardan çok sayı buluyodu. ayrıca miller ve james jones iyi şutörler . bana kalırsa perkinsle çok şey kaybettiler . başta sertlik olmak üzere . ki play-off larda sertlik çok önemli .

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 06 Nisan 2011, 22:55:02 »
Boston savunma organizasyonu bakımından harika bir takım olabilir ama Bosh'ı bir kenara bırakalım, ben Boston'ın LeBron-Wade ikilisini durdurma konusunda yetersiz kalacağını düşünüyorum.Yıldız oyuncuları genelde iyi bir savunma sistemiyle durdurabilirsiniz ama LeBron gibi birini, hele iyi odaklanmışsa harika bir savunma sistemi de durduramayabilir.

İşin diğer tarafına bakınca Pierce'ın LeBron savunmasında ne kadar performans verebileceği çok kritik, LeBron eşleşme bakımından her şekilde daha üstün Pierce'dan ve Pierce'ın da Boston'ın en büyük hücum kozu olduğunu düşünürsek, o kilitlenirse Boston'ın pek şansı kalmaz bence.Kağıt üstüne tek tek artıları-eksileri yazarsak Boston daha iyi bir takım belki Miami'den ama daha önce de defalarca dediğim gibi, ben bu iki takım playoff'ta karşılaştığında Boston'ın Miami'yi eleyebileceğini sanmıyorum..
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı EfeAkalin

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 07 Nisan 2011, 01:53:29 »
Ben artık boston ın 7 maçlık bir seriyi kaldırabileceğini düşünmüyorum big three nin yaş toplamı 100ü geçti bunlar nba gibi bir ortamda zor bide özellikle ligi 2. tamamlayıp new york serisinden sonra miami ile eşleşirlerse ki ( ben new york boston ı elerse sasırmam) oldukça yorgun gelicektir bence miami kendisine ters gelen orlandoya zorlanmazsa finale cıkıcaktır bu yıl değilsede seneyede nba şampiyonu olucaktırlar

Çevrimdışı ÖZGÜRRR

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 07 Nisan 2011, 23:30:05 »
Boston için çantada keklik bi seri olur.bunun da en önemli nedeni boston in rakibine pota altinda şu haliyle bile büyuk bir üstunluk kurmasi kaldiki rondo dan alacaklari buyuk bir katkida var.maçlar sanki 5 li 10 lu sayilarla boston a gidecek gibi.
Ne Mutlu Türküm Diyene!

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
« Yanıtla #14 : 07 Nisan 2011, 23:32:49 »
Boston için çantada keklik bi seri olur.bunun da en önemli nedeni boston in rakibine pota altinda şu haliyle bile büyuk bir üstunluk kurmasi kaldiki rondo dan alacaklari buyuk bir katkida var.maçlar sanki 5 li 10 lu sayilarla boston a gidecek gibi.
Kadrosunda Lebron James ve Dwyane Wade olan bir takım , ancak 92 USA için keklik olur herhalde.

Çevrimdışı legend285

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 08 Nisan 2011, 23:39:54 »
boston bır darbe daha aldılar ama mıami de kotu son pazar gunku mac nasıl olcak gorecegiz :)

Çevrimdışı Ç@to_Wade

• Hersikiministratör
  • Moderator
  • Superstar
  • MVP!
    • Profili Görüntüle
    • NBA Tr
« Yanıtla #16 : 10 Nisan 2011, 11:02:19 »
Bu gece her şey belli olacak...

NTV Spor canlı verseydi bir de(maç TSİ ile 22:30'da) tadından yenmezdi ama...

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 11 Nisan 2011, 01:34:28 »
miami bostonu sildi resmen sahadan...

Çevrimdışı Burak Kocamaz

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 11 Nisan 2011, 14:43:10 »
Böyle giderse,,Boston Miami  kapışmasını bıraktım,,Boston play off ilk turunda elenecek..Kadro yapısıyla çok oynadılar ve olumsuz etkiledi..

Çevrimdışı legend285

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 13 Nisan 2011, 00:42:56 »
Böyle giderse,,Boston Miami  kapışmasını bıraktım,,Boston play off ilk turunda elenecek..Kadro yapısıyla çok oynadılar ve olumsuz etkiledi..

knicks pek bır sey yapamaz ama belkı yarı fınal de mıamı ye elenırler...

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 13 Nisan 2011, 17:52:18 »
Ben bu konuda kendi fikrimi söylemek isterim, belki katılmazsınız ama Miami'yi olası Boston serisinde favori görüyorum ben..

Çevrimdışı legend285

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 13 Nisan 2011, 22:55:44 »
Ben bu konuda kendi fikrimi söylemek isterim, belki katılmazsınız ama Miami'yi olası Boston serisinde favori görüyorum ben..

bende onu demek ıstedım Alpay editörüm :)