Gönderen Konu: Nba Türkiye  (Okunma sayısı 78040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
Ynt: Nba Türkiye
« Yanıtla #50 : 03 Temmuz 2007, 00:36:38 »
   Nba Türkiye her ay düzenli olarak aldığım dergiler arasına yerleşeli baya oldu,5.sayıdan beri her sayı varmış az önce arşivi karıştırırken gördüm,özellikle yazıların içeriğini gerçekten beğeniyorum,anlatım tarzı olsun,diğer şeyler olsun okumak gerçekten güzel oluyor.Slam-NbaTürkiye benim için ayrılmaz ikili,her ay ikisi de mutlaka elimde olmalı,onlar olmadan bir ay geçirmek düşünülmez bir şey benim için..
    Bu ayki sayı elime 2 gün önce filan geçti,özellikle bizim takımla ilgili olan yazılar güzel.Herkeze tavsiye ederim bu ayki sayıyı..

Çevrimdışı Kaan Mert

• Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #51 : 03 Temmuz 2007, 00:39:57 »
  Bende bu ay aldım cidden güzelmiş . İlk sayılarını hiç beğenmemiştim açıkçası derginin ve parama yazık diyip almıyordum . Bu ay dolu-dolu ggeldi bana en azından eski sayılarına göre ( ilk 3 ) Zaten Slam'da geç mi çıkacak piyasaya Draft'dan dolayı bilemiyorum o yok olunca bunu aldım direk .

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo
« Yanıtla #52 : 03 Temmuz 2007, 00:45:31 »
Onur Yiğit ben yokmuşum gibi davran forumda yoksa benim üyelik gitcek sora sebeb arıcam kötü olcak bulaşma bana :x
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2007, 15:35:01 Gönderen: Onur Yiğit »

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #53 : 03 Temmuz 2007, 00:55:11 »
Slam hariç dergi almam..Slam'i Slam yapanda Murat Murathanoğlu..O nerdeyse onu almak farz bana..
Nba Türkiye'yi 3 kez almıştım ben 3'ünü de beğenmedim..zaten bi daha da almadım..
Slam'daki bilgi-birikim doyuruculuk ve kalite yok..
Ayrıca Nba Türkiye -yanlış anlaşılmasın- evrensel bakış açısından çok belli bir kesimin fikirlerinin yansıtıldığı ve yine belli bir kesim için çıkarılmış bir dergi gibi..
Zaten Slam varken daha doğrusu Slam'de Murat Murathanoğlu varken başka dergilerin yaşaması imkansız..

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo
« Yanıtla #54 : 03 Temmuz 2007, 01:02:22 »
Slam hariç dergi almam..Slam'i Slam yapanda Murat Murathanoğlu..O nerdeyse onu almak farz bana..
Nba Türkiye'yi 3 kez almıştım ben 3'ünü de beğenmedim..zaten bi daha da almadım..
Slam'daki bilgi-birikim doyuruculuk ve kalite yok..
Ayrıca Nba Türkiye -yanlış anlaşılmasın- evrensel bakış açısından çok belli bir kesimin fikirlerinin yansıtıldığı ve yine belli bir kesim için çıkarılmış bir dergi gibi..
Zaten Slam varken daha doğrusu Slam'de Murat Murathanoğlu varken başka dergilerin yaşaması imkansız..
Yaşlının halinden yaşlı anlar derler ya galiba bu doğru ne güzel açıklamış kemal bende yiğiter ve kk için
alıyorum hatta slam in matrak sayfalarını okumak keyif veriyor

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #55 : 03 Temmuz 2007, 01:10:59 »
Yaşlının halinden yaşlı anlar derler ya galiba bu doğru ne güzel açıklamış kemal bende yiğiter ve kk için
alıyorum hatta slam in matrak sayfalarını okumak keyif veriyor
Ruhumuz genç ustam :-D Abi iyi hatırlattın haksızlık yapmayayım;
MM Fanı olduğum için MM dedim ama bir Yiğiter Uluğ okumak ya Kaan Kural okumak da ayrı bir keyif tabi.

Çevrimdışı Can Durmuşoğlu 13

• NBA Oyuncusu
  • *
  • İki takım tutuyorum napıcaz?LALakers,BostonCeltics
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : 19 Temmuz 2007, 11:19:13 »
ilk sayısı dahil çoğunluk sayısını aldım yani güzel dergi slam ve nba türkiyeyi tek geçerim

Çevrimdışı shaqa

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #57 : 30 Temmuz 2007, 14:37:50 »
Ey ahali!
Yaz, maz, sıcak mıcak dinlemeden “sürekli çalışabilen dergi” NBA TÜRKİYE, Ağustos sayısıyla bayiilerdeki yerini aldı.

Bu ay kapağımızda genç irisi bir kişilik, 2007 NBA Draftı’nın 1 numerolu oyuncusu Greg Oden var.
Greg Oden ve en yakın kankası olan Mike Conley Jr.’ın hayat hikayelerini anlatan “Uncaged” adlı kitap son dönemlerde çıkan en iyi basketbol temalı kitaplardan biri olarak gösteriliyor. Biz de bu kitaptan Oden ve Conley Jr.’ın çocukluklarından ilk tanışmalarına ve lise günlerine kadar gelişen süreci kapsayan 3 bölümü sizlere aktardık.

Ligin en yetenekli şutörlerinden taze Celtics guardı  Ray Allen da yine hayat hikayesiyle NBA TÜRKİYE’de.

Bol sıfırlı bir kontrat karşılığında Orlando Magic’e transfer olan Rashard Lewis, yeni takımında farklı bir role, takım liderliğine soyunmaya hazırlanırken, Portland’dan Knicks’e takas edilen Zach Randolph da New York’da geçmişte yaşadığı olumsuzlukları geride bırakacağını iddia ediyor. Bruce Scott ve Ken Stansell’in Lewis ve Randolph ile görüşerek kaleme aldıkları yazıları ilgiyle okuyacaksınız.

2007 NBA Draft gecesi bir çok oyuncu daha NBA’e adımını atmadan başka takımlara takas edilerek ligin acı bir gerçeği ile karşı karşıya kaldılar bile. 2007 draftı’nın genel bir değerlendirmesini Ümit Can İlhan’dan okuyacaksınız.

Türk basketbolunun en önemli teknik adamlarından biri olan ve halen Detroit Pistons için danışman ve uluslar arası scout olarak görev yapan Faruk Akagün, son 4 yıldır olduğu gibi bu yıl da draft günü Detroit Pistons kurmaylarından biri olarak seçim kararlarının verildiği Pistons’ın “savaş odasındaydı”. Akagün bir draftın perde arkasında nelerin yaşandığını bize “yerinden” Detroit’ten anlattı ve birbirinden özel fotoğraflarla bir seçimin nasıl gerçekleştiğini aktardı.

2007 NBA Draft’ı geride kalırken biz 23 yıl öncesine, NBA tarihinin arkasındaki belki de en büyük değişimlerin yaşandığı, Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Charles Barkley, John Stockton gibi isimleri çıkartan ve Sam Bowie’nin Michael Jordan’ın önünde seçilmesi gibi NBA tarihinin en büyük fiyaskolarından birinin yaşandığı 1984 NBA Draft’ına gideceğiz ve o gece yaşananları Bruce Scott’ın kaleminden an ve an sizlere anlatacağız.

Bazı oyuncuların güneşi sahne ışıklarıdır. Bazıları ise karanlıkta kendi ışıklarını yaratmak zorundadır. Marcus Camby’den Maurice Williams’a, Tyson Chandler’dan Danny Granger’a kadar  NBA’in “gölgede kalan”, ön planda olmasalarda takımlarının başarılarında büyük pay sahibi olan gizli yıldızlarını yakın plana aldık.

NBA oyuncuları aylar süren uzun tatil boyunca yan gelip yatıyor sanıyorsanız “Yazlıkçılar” adlı yazımızı okuduktan sonra bu fikrinizi bir daha gözden geçirmeniz gerekebilir.

Deneyimli yazarlarımız Michael Bradley,Eric Stitt ve Ming Wong oturdular ve kafa kafaya vererek sky-hook’tan, karpuzlama serbest atışa, finger roll’dan  saf blokçulara kadar NBA’in nesli tükenen oyun ve hareketlerini “Gitti Gidiyor..” adlı yazıda ele aldılar.

Bir sezon aradan sonra Türkiye’ye dönüş yapan Beşiktaş coachu Ergin Ataman, başarıya aç bir takımda tüm organizasyonu üstlenmenin heyecanını yaşıyor. Ataman ile yaptığımız röportajda başarılı teknik adam Beşiktaş camiasına çarpıcı mesajlar gönderirken, özellikle federasyona yönelik açıklamaları yankı uyandıracak.

A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası öncesinde Efes World Cup 6’da ilk ciddi sınavına çıkmaya hazırlanıyor. Milli Takım, kadro seçimi ve önümüzdeki süreçte yaşanabilecekleri Ümit Avcı yazdı.

30 Haziran- 1 Temmuz günü İstanbul Caddebostan’da Hannspree tarafından sunulan NBA Madness’da yaşanan heyecan ve eğlenceyi en ilginç fotoğraflarla NBA TÜRKİYE’de…

Sacramento Kings coachu Reggie Theus ile yaptığımız röportaj da konularımız arasında.

Türkiye pazarına yeni bir soluk ile giren AND1 firmasının yetkilileri Zeki Can ve Zeki Aral ile ufak bir söylesi yaptık. AND1 yeni ayakkabı modelleri, giyim grubu ve “AND 1Mixtape Tour” sürprizi ile basketbolseverleri heyecanlandıracak…

Gelelim sabit konularımıza….

Başa Baş’da bu ay karşılaştırdığımız ikili Kevin Garnett ile Amare Stoudemire.

Banka Cüzdanı’nda 2007 free agent piyasasında şu ana kadar yaşananları Orkun Çolakoğlu değerlendirdi.

Kare Kare’de Hidayet Türkoğlu-Dwight Howard ikilisinden Spurs’ü yıkan son saniye alley-oop’unu anlatıyoruz.

Isınma Şutları’nda Paul Pierce ve Juan Dixon’ın Amerika’da hazırlık kampı yapan Chelsea’li oyuncularla kaynaşmaları ve LeBron James’in ESPY ödülllerinde yaptığı şaklabanlıklar başta olmak üzere yine bir çok ilginç kare var…

Naftalin’de 1992 NBA Draftı’na gittik.

Son Şut’ta ise 9 Aralık 2004 günü Spurs’ü 35 saniyede attığı 13 sayıyla yıkan Tracy McGrady’nin bu unutulmaz maçı sonlandıran üçlüğünün hikayesi var.

NBA TÜRKİYE’nin okurlarına bu ayki hediyeleri Gilbert Arenas-Chris Bosh stickerları ile Michael Jordan ve Vince Carter posterleri.

Not:Alıntıdır

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #58 : 01 Ağustos 2007, 20:28:31 »
Dergi yine bomba..Bende Ağustos'u boş boş geçireceğimi düşünürken bi Nba Türkiye almak geldi içimden...

Çevrimdışı Cpzai3

• TheOnlyHornetsFan
  • All-Star
  • Van Gölü Squirtle'ı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 01 Ağustos 2007, 20:31:26 »
abi her ay bulduğum tüm basketbol dergilerini alıyorum gene de en az 20 gün okuyacak dergim olmaksızın geçiyor...
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."

"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #60 : 01 Ağustos 2007, 20:38:08 »
abi her ay bulduğum tüm basketbol dergilerini alıyorum gene de en az 20 gün okuyacak dergim olmaksızın geçiyor...
İnsan bi dergiyi aldı mı bıramak istemez..Ben şu anda tek dergi ile yürütüyorum..

Çevrimdışı Suns Fan

• Bilgi Yarışması 1.si
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #61 : 01 Ağustos 2007, 20:42:30 »
Ben pek dergi okumam bir tek Slam alıyorum ama okumaya ayın 20 sinde falan başlıyorum 2 günde bitiyor.

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #62 : 01 Ağustos 2007, 20:44:54 »
Ben pek dergi okumam bir tek Slam alıyorum ama okumaya ayın 20 sinde falan başlıyorum 2 günde bitiyor.
Akıllı iş yapıyorsun, aynı taktiği bende yapıyorum...Sonra hemenbitince dergi şeysi tutuyor..O sıcakta gidipte bi dergi alamam yani...

Çevrimdışı shaqa

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #63 : 31 Ağustos 2007, 17:58:01 »
NOT: ALINTIDIR

Ağalar, gardaşlar! Duyduk duymadık demeyin!! NBA’in biricik resmi dergisi NBA TÜRKİYE’nin Eylül 07 sayısı an itibariyle tüm bayilerdeki yerini almış bulunuyor. Eğer bayinizde dergiyi göremezseniz veya “abi Enbiey Türkiye geldi mi?” diye sorduğunuzda “yoh öyle bir dergi!” yanıtını alırsanız sevgili bayinize “Neba Türkiye” varmı diye sorunuz. Bakınız nasıl da hemen sırıtarak “hee o var” yanıtını aldınız (Bizzat yaşanmıştır).

Neyse… Gelelim dergimizde bu ay neler olduğuna…

Veya bir dk ya.. Konulara geçmeden şunun duyurusunu bir aradan çıkartalım…

Arkadaşlar,  15 NBA TÜRKİYE okurunu 6 Ekim’deki EFES PİLSEN-MINNESOTA  maçına gönderiyoruz.  Dergide sorduğumuz soruya doğru yanıt verip bize faks gönderenler arasında 10. 20. 30. 40. 50. 60. 70. 80. 90. 100. 110. 120. 130. 140. ve 150. faksı gönderenler birer maç bileti kazanacaklar..

Şimdi gelelim konulara…

Bu ayki ana konularımızdan ilki kapağımızda da janti kıyafetiyle yer alıp, hayranlarına “klark çeken” taze Boston’lu Kevin Garnett. Garnett’in “The Kid” olarak anıldığı günlerden “The Man” olarak nitelendirildiği günlere gelene kadar yaşadıklarını efsane basketbol yazarı Robert “Scoop” Jackson ile yaptığı dobra dobra söyleşide okuyacaksınız.

Bir diğer ana konumuz olan  ve adaşı Kevin Garnett’e benzetilen oyun stiliyle Sonics camiasına yeni bir soluk getirmesi umut edilen Kevin Durant’ın basketbol serüvenine ise Ken Stansell’in yazısıyla bir yolculuk yapacağız.

Boston Celtics- Minnesota Timberwolves arasında yapılan dev takası yazarımız Emre Özcan “Üç Yapraklı Yonca” adlı yazısında değerlendirdi.

Yeniden yapılanma sürecindeki iki genç takımın iki önemli silahı, Chicago Bulls’un skorer kombo guardı Ben Gordon ile Sixers’ın atletik swingman’i Andre Iguodala NBA kariyerlerinin dördüncü sezonlarına girerlerken oyunlarını bir vites yükseltmeyi hedefliyorlar. Amerika tayfamızdan Brett Ballantini Gordon’la, Michael Bradley’nin ise Iggy ile yeni hedefleri hakkında görüştüler. (Iguodala konusu sevgili Yalçın Şeker’e ithaf edilmiştir)

1970’li yılların ortasından 1980’li yılların sonlarına kadar NBA’in en renkli karakteri hiç şüphesiz Darryl “Chocolate Thunder”Dawkins’di. 2.06m boyundaki bu iri kiyım adam pota kıran sertlikteki smaçları ve sert faulleri ile bir taraftan rakiplerin yüreğine korku salarken diğer yandan da smaçlarına isimler takması, başka bir gezegenden geldiğini iddia etmesi ve, şaka niyetine maç esnasında coachuna çelme takıp yere düşürmesi gibi eğlenceli yanlarıyla tüm NBA severlerin yüreğinde taht kurmuş bir oyuncuydu. NBA tarihinin unutulmaz efsanelerinden biri olan “Chocolate Thunder” ile İstanbul’da buluştuk ve beğenerek okuyacağınızı düşündüğümüz bir röportaj gerçekleştirdik.

Röportajlarımız bununla bitmiyor. A Milli Basketbol takımımızın genç yıldızları Semih Erden, Engin Atsür ve Milli Takım menajeri Harun Erdenay da 2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde NBA TÜRKİYE’ye konuştular.
Bu arada Eurobasket 2007 ile ilgili tüm merak ettiklerinizi editörümüz Ümit Avcı’nın hazırladığı özel dosyada bulacaksınız.

Türk Basketbolu’nun önemli müessese kulüplerinden Banvit, sadece kurduğu takımla değil, yaptığı yatırımlar ve tesislerle de Türk basketboluna hizmet ediyor. Yazı işleri müdürümüz Bülent Avcı, Bandırma’ya gitti ve Banvit gerçeğini yerinde inceledi.

Bu aydan itibaren streetball denince akla gelen ilk marka olan AND1’ın sponsorluğunda streetball temalı sayfalarımıza start verdik. İlk yazımızı değerli dostumuz, Kerem “Hatsauce” Yılmaz yazdı. Kerem, “Sokaklar Çağırıyor” adlı yazısında AND1 fenomeninin nasıl kök salıp tüm dünyayı kasıp kavurduğunu anlattı.

Peki sabit konularımızda ne var bir de onlara göz atalım…

Isınma Şutları: Birbirinden ilginç resimlerle Shaq, Kevin McHale, Garnett, Yao Ming, ABD Milli takımı bu bölümde.
İlk Beş: Bu ay Al Harrington, Eddy Curry, Jason Kapono, Chucky Atkins ve Dikembe Mutombo ilk beşe konuk oldular.
Banka Cüzdanı: Orkun Çolakoğlu, bu yaz transfer piyasasının “en iyi beş yatırımı”nı seçti.
Cenk Akyol-Günlük: Avrupa şampiyonası öncesinde yazarımız Cenk Akyol milli takımın son durumunu değerlendirdi.
Faruk Akagün- Coach Gözüyle: Faruk Hoca, ulusal altyapı takımlarında alınan zaferlerin çok da değerli olmayabileceğini söylüyor.
Ayak Oyunu: Ligin ayağında neler var, hangi oyuncular hangi markayı tercih ediyor, yanıtı burada…
Naftalin: 1993’e Shaq ve Penny Hardaway birlikteliğinin NBA’i kasıp kavurduğu günlere dönüyoruz.
Kare Kare: 2007 NBA Play-Off’larında Baron Davis’in Andrei Kirilenko’nun üzerinden vurduğu unutulmaz smaç kare kare karşınızda.
Başa Baş: Hangisi daha iyi? Jason Kidd mi? Steve Nash mi? Orkun Çolakoğlu yanıtlıyor.
Geçmişten Bugüne: İki farklı jenerasyondan iki benzer oyun stili. Isiah Thomas ve Chris Paul…
Son Şut:  Kevin Garnett’in 25 Mart 2007’de Wolves forması ile Portland’a karşı son saniyede takımına kazandırdığı zaferi bir kez daha hatırlayacağız.

Bu ay NBA TÜRKİYE’nin okurlarına armağanı Gilbert Arenas, Magic Johnson posterleri ile, Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu, Lakers, Pistons, Celtics ve NBA logoları stickerları.

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #64 : 01 Eylül 2007, 15:37:26 »
Kapak..

Çevrimdışı Kaan Mert

• Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #65 : 02 Eylül 2007, 22:56:38 »
  Dergiyi aldım . İlk dikkatimi çekejn tek nokta Garnett şıklığı ile göz kamaştırmış pozlarında . İçeriğide iyi ama daha okumaya fırsatım olmadı şöyle bir baktım . Slam'le haşır neşirim şu ara o bitsin bunada geçeriz .

Çevrimdışı rocky

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
    • Benim sitem girerseniz belki bişeyler işinize yarayabilir
« Yanıtla #66 : 11 Eylül 2007, 02:10:50 »
bende bazen alıorum ama çok yazım hatası yapıorlar hatta ben mail attım yayın şefine bana msj attılar içindeki bilgiye bak yazılara deil diyee..

Çevrimdışı Tracy_McGrady_1

• Houston'lıyız Ezelden
  • Rookie
  • **
  • Ferhat Göçer Fan
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #67 : 11 Eylül 2007, 08:49:38 »
bende bazen alıorum ama çok yazım hatası yapıorlar hatta ben mail attım yayın şefine bana msj attılar içindeki bilgiye bak yazılara deil diyee..
İyi demiş ;) Daha ne diyecekti sana

The Rockets New Head Coach

Çevrimdışı catay

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #68 : 11 Eylül 2007, 11:03:31 »
Dergiyi okuyorum garnett tam bir süpermodel gibi çıkmış :D :D ama semihin enginin ve de cenkin milli takım hakkında bu kadar iyi şeyler söylemesi ve sonuç...  :(
[ımg]http://i16.tinypic.com/4853rd0.jpg[/img]

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
« Yanıtla #69 : 11 Eylül 2007, 20:32:53 »
ben de ilk sayısını aldım..beğendim..ikinci sayısınıda almayı düşünürüm..

Bu ay dergini 13. sayısı çıktı.Sen 2. sayısını nerden almayı düşünüyorsun yada nerden bulmayı umuyorsun anlamadım.

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı NOWİTCKİ

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #70 : 12 Eylül 2007, 11:46:54 »
genellikle slam okurum bende arkadaşlar..süper bir basketnol dergisi ;)

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
« Yanıtla #71 : 12 Eylül 2007, 12:49:40 »
ben de ilk sayısını aldım..beğendim..ikinci sayısınıda almayı düşünürüm..

Bu ay dergini 13. sayısı çıktı.Sen 2. sayısını nerden almayı düşünüyorsun yada nerden bulmayı umuyorsun anlamadım.

genellikle slam okurum bende arkadaşlar..süper bir basketnol dergisi ;)

Yaa arkadaşım hem slam diyosun hem yukarda saçma şeyler yazıyosun.Ne yaptığın belli değil.Dikkat et biraz düzgün davranışlar içerisinde bulun.Arşive bile mesaj kasıyosun.

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı RaRe

• forumun Ender'i
  • MVP
  • Rütbeliler gelir geçer üyelerin ruhu bize yeter!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #72 : 12 Eylül 2007, 13:46:31 »
Ayrıca arkadaş slam dergisinde basketbol adına aklına takılan her sorunun cevabını da bulabiliyormuş... :D

TİLL I collapse... I am what I am...
Adı daha önce konmuş finallere karşı Takım Ruhu...

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #73 : 12 Eylül 2007, 14:52:10 »
biladerim bırak git allah için..

topiciğin ismini görmedin herhalde..

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #74 : 24 Eylül 2007, 18:08:10 »

Ufak içerik bilgisi..
Alıntı
Sabah kalktınız, kahvaltınızı yaptınız, giyindiniz, okulunuza ya da işinize gitmek üzere yola çıktınız. Bugün nedense evden çıkar çıkmaz ilk yapmak istediğiniz şey bir gazete bayiine gitmek. Sebebini bilmiyorsunuz ama ayaklarınız sizi resmen gazete bayiine doğru götürüyor. Evet işte, o sevimli bayiiye geldiniz. Ve gözlerinizi derhal dergi reyonuna yönelttiniz. Amanin! O da ne! NBA TÜRKİYE’nin Ekim sayısı bayiilerde. Demek ki sizi gazete bayiine sabah sabah götüren şey buydu. Hissi kablel vuku ile NBA TÜRKİYE’nin Ekim sayısının piyasaya çıktığını hissetmişsiniz. Hemi de kapağında arka arkaya ikinci kez Kevin Garnett ile. Hemen soracaksınız tabii neden üstüste ikinci kez
Garnett diye? 1. si Garnett’in Boston Celtics formalı ilk resmi olduğu için. 2.si ise aslında esas neden. Adidas firması 5 Ekim’de İstanbul Beyoğlu’nda Avrupa’nın ilk NBA konseptli Adidas mağazasının açılışını yapacak. Oldukça ses getirecek ve basketbolseverler tarafından çok rağbet göreceğini düşündüğümüz bu mağazanın Türkiye’deki lansmanı dergimiz aracılığı ile –NBA İSTANBUL’DA” sloganıyla gerçekleştirilmiş oldu. Bugünden itibaren adidas NBA Store’un tanıtımlarını başta tabiiki İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de görebileceksiniz.

[img=http://img261.imageshack.us/img261/1586/ekimkapakmw7.jpg]

http://img261.imageshack.us/my.php?image=ekimkapakmw7.jpg

Derginin içeriğine geçmeden size düzenlediğimiz iki süper organizasyondan bahsedeceğim.

1-   Bu sene ULEB Cup’ta mücadele edecek olan Türk Telekomspor ile NBA TÜRKİYE  olarak ortaklaşa bir organizasyona imza atıyoruz. Buna göre dergimizde Şubat ayına kadar soracağımız soruyu doğru yanıtlayacak 1 kişi Türk Telekomspor ile birlikte takımın Avrupa’da deplasmanda oynayacağı 1 maçı yerinde izleme şansını yakalayacak.
2-   NBA TÜRKİYE ve EA SPORTS, NBA LIVE 08 oyununun lansmanı için ortak bir yarışma düzenleyecekler.
 Kazananın bir adet PLAYSTATION 3’e ve 1 adet orijinal NBA LIVE 08 oyununa sahip olacağı yarışmanın adı NBA LIVE 08 CHALLENGE.

Yarışmaya katılmak için yapmanız gereken tek şey 3-4 Ekim 2007 tarihlerinde CEbIT Bilişim Eurasia Fuarı’na gelip Salon 6’da bulunan 442 nolu standtta NBA LIVE 08 Challenge katılım formunu doldurmak.
Turnuvanın ön elemeleri 3-4 ekim günü CEbIT’te 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.
İki gün boyunca yapılacak toplam 8 ön eleme serisinde birinciliği elde eden 8 yarışmacı, 5 ekim günü  D&R Kanyon AVM’de düzenlenecek olan çeyrek ve yarı final serilerinde mücadele edecek. 6 Ekim 2007 tarihinde ise yarı finalde rakiplerini eleyerek finale çıkan 2 yarışmacı  Abdi İpekçi Arena’daki NBA LIVE 08 CHALLENGE alanında turnuvanın şampiyonluğu için mücadele edecek.

Ha bu arada bu iki organizasyon dışında NBA TÜRKİYE ekibi olarak 4-7 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek olan “ADIDAS 5IVE” organizasyonunda olacağımızı ve NBA TÜRKİYE’nin tıpkı NBA Europe Live 07’nin olduğu gibi ADIDAS 5IVE’ın da resmi dergisi olduğunu hatırlatayım.

Gelelim derginin içeriğine…

Normal sezon MVP’si seçildiği bir sezonda takımının play-off 1. turunda safdışı kalmasını engellemeyen ve bunun derin üzüntüsünü yaşayan Dirk Nowitzki, yaz mevsiminin büyük bir kısmını kötü anılardan uzakta kalıp, zihnini ve vücudunu dinlendirerek geçirdi. 2.13m’lik Alman panzeri 2007-08 sezonu öncesinde yeni bir savaşa kendini hazırlamışa benziyor. Nowitzki ile Avrupa Şampiyonası’ndan birkaç gün önce Palma de Mallorca’da görüştük ve beğeneceğinizi umduğum bir röportaj gerçekleştirdik.

San Antonio Spurs’un yegane lideri Tim Duncan da bu ay NBA Türkiye’de. Duncan’ın sessiz görüntüsü ve gösterişsiz oyunu onu en popüler oyunculardan biri olmasını engellese de, NBA’in taraflı tarafsız en çok saygı duyulan oyuncularından biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Tim Duncan, NBA tarihinin en büyük winnerlarından biri olma yolunda ilerlerken biz bu ay NBA tarihinin gelmiş geçmiş en büyük winner’ı, 13 yıllık NBA kariyerine 11 NBA şampiyonluğu sığdıran Bill Russell’a yakından bir göz atacağız. Efsane ile Amerika tayfamızdan Bruce Scott görüştü.

Her maçta şahit olduğumuz bir sahnedir. Hücum oyuncusu rakip potaya doğru hücuma kalkar ve savunmacısını ekarte etmeye çalışır. Ancak savunma oyuncusu, hücum oyuncusundan aldığı minicik bir darbe ile sanki göğsüne hançer saplanmış gibi bir acı ifadesiyle kendini yere fırlatır. Ve hakemin düdük sesi duyulur: Hücum faul!! Siz tribünden veya ekran başından, hücum faul çalınan oyuncu ise saha içinde olup bitne inanamaz. Adam resmen artistik bir şekilde rol yapıp kendini yere atmıştır ve hakem de bu numarayı yemiştir. Az önce acı içinde kendini yere atan oyuncu iki saniye sonra yüzünde sinsice bir ifadeyle ayağa kalkmış hücum alanına doğru ilerlemeye başlar.
Eğer bu tür bir oyuncu kendi takımınızdaysa “ehehhe helal olsun, nasıl da yedirdi be!” dersiniz. Eğer bu “artiz” rakipteyse tepkiniz “vay ….. …… senin ben ….. …..m” gibi bir şey olur”.Bill Laimbeer’dan, Anderson Varejao’ya, Vlade Divac’tan, Emanuel Ginobili’ye kadar NBA tarihinde bu işi en iyi kıvıran, en iyi rol yapan artistlerini  “Ligin Artizleri” yazımızda ifşa ettik.

Yeni bir solukla FIBA Americas Turnuvası’nda mücadele eden ve Arjantin ve Brezilya da dahilolmak üzere tüm rakiplerini büyük farkla atarak mağlup eden ABD Milli Takımı’nın dirilişini Emre Özcan inceledi.

Erkeklerin egemen olduğu spor dünyasının en maço kurumlarından biri olan NBA’in yarı-tanrı statüsündeki yıldızlarının karşısında tir tir titredikleri bir kadın var: Deneyimli NBA hakemlerinden Violet Palmer. Elinin hamurunu bir kenara bırakıp zorlu bir dünyaya çekinmeden dalan Palmer ile ilgili bölümü ilgiyle okuyacaksınız.

Grayson Boucher adı ilk başta bir çoğunuz için bir şey ifade etmeyebilir. Ama Grayson Boucher’ın sokak basketbolu denince akla gelen ilk şeylerden biri olan AND 1 Mixtape Tour’un ele avuca sığmayan 1.78m’lik guardı “The Professor” olduğunu söylersek sanırım işler değişir. AND 1 takımının yıldız oyuncusu ile Ken Stansell görüştü.

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı’nın yaşadığı hezimet bir kez daha  takımda özellikle de yönetim anlayışında köklü değişimler yapılması gerektiği gerçeğini bir kez daha ortaya koydu. Peki ne yapmak lazım? Çözüm ne olmalı? Bu soruyu ve daha bir çok soruyu  TBL editörümüz ve Fanatik gazetesi basketbol editörü Ümit Avcı ile Türk basketbolunun duayenlerinden sevgili Faruk Akagün’e sorduk? Aldığımız cevaplar, basketbol gündeminde çok konuşulacak…

Rusya’nın şampiyonluğu ile sonlanan 2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın genel değerlendirmesini yine Ümit Avcı’nın kaleminden okuyacaksınız.

Bu arada bir de sürpriz. Avrupa Şampiyonası ile ilgili sevgili Batuğ Evcimen ağabeyim de bizi kırmadı ve şık bir yazıyla dergimizde değerlendirdi.

Ana konularımız bunlar.. Gelelim sabit konularımıza

Efes Pilsen ve A Milli Takım guardı Cenk Akyol, başarısız geçen Eurobasket07’yi kendi penceresinden değerlendirdi.

Coach Gözüyle bölümümüzde Faruk Akagün, Rusya’yı Avrupa şampiyonluğuna taşıyan uzun süreci inceledi.

Başa Baş’ta Shawn Marion-Gerald Wallace karşılaştırması var.

Kare Kare’de J.R. Holden’ın finalde İspanya’yı yıkan basketini sizlere bir kez daha anımsatacağız.

Geçmişten Bugüne’de Orkun Çolakoğlu Baron Davis-Tim Hardaway benzerliğine dikkat çekiyor.

Naftalin’de Ağustos ayında aramızdan erken yaşta ayrılan Eddie Griffin var.

Son Şut bölümümüzde ise Damon Jones’un 2006 play-off’larında Cavs formasıyla 1. turda Wizards’ın işini bitirdiği basketi inceledik.

Bu ay NBA TÜRKİYE’nin okurlarına armağanları bir tarafında Kevin Garnett-Paul Pierce-Ray Allen üçlüsünü aynı karede buluşturan, diğer tarafında ise efsane Hawk, Dominique Wilkins’in dudak uçuklatan bir smacının yer aldığı poster ile Michael Redd ve Ron Artest sticker’ları.