Griffin'den çok hak ettiğine asla katılmıyorum.Bu sene inanılmaz oynuyor ve skor yükünü ne zaman üstlenip ne zaman kendisini geri çekeceğini çok iyi biliyor, oyununu da müthiş geliştirmiş.Takımı ritimden düşürmeden muazzam bir yıl geçiriyor bence.Ama Love'dan fazla hak ettiği kesin ancak Love da all-star seçilmeyecek zaten.İnşallah olur ama.
Saygı duyuyorum ama katılmıyorum. Bu sene defalarca Clippers'ı seyrettim, Griffin'in iki tane iyi oynadığı maça denk geldim sadece. Biri kaybettikleri Orlando maçıydı (Josh McRoberts'la eşleşmişti) biri de Cleveland. Genel olarak oyununa bir şey eklediğini düşünmüyorum. Sadece sağ omzu üzerinden dönüp tek el(sol) yaptığı bir atış var o da çok verimli olmuyor. Şutunun geliştiğini de pek söyleyemem. Öyle bir atlet olunca yanında da Chris Paul 17 sayıyı filan her maç buluyor ama hiçbir zaman oyunu değiştiren ana etken diyemem. New Jersey Nets zamanında Jason Kidd'in yanındaki Kenyon Martin gibi. Paul ile yolları ayrılırsa kariyeri tıpkı Martin gibi (o kadar keskin olmasa da) düşüşe geçer diye düşünüyorum. Ayrıca bütün atletik yeteneklerine rağmen savunması ve ribaund katkısı çok düşük seviyede. LaMarcus Aldridge, Zach Randolph, David Lee gibi oyuncularla eşleştiği maçlarda sefil durumlara düşüşünü izledim bu sene. Bence ilk beş çıkmayı hak edecek bir şey yapmadı. En azından Randolph ve Lee'nin olduğu bir konferansta ilk beş çıkamaz benim kriterlerime göre. Clippers'ın başarısındaki asıl itici güç (Paul dışında yani) kenardan gelen Bledsoe - Crawford - Barnes üçlüsü bence. Neyse konu sapmaya başladı.
İstatistik bakımından kıyaslarsak;
Tim Duncan --> (ortalamalar) 30 dakika, 17,5 sayı, 9,8 ribaund, 2,8 asist, 2,7 blok
Blake Griffin --> (ortalamalar) 32 dakika, 18,3 sayı, 8,6 ribaund, 3,4 asist, 0,7 blok
Görüldüğü üzere arada dramatik fark olan departmanlar ribaund ve özellikle blok. İki oyuncunun özelliklerini düşündüğümüzde gençliği ve atletizmi ile Griffin'in iki departmanda da Duncan'ı ezip geçmesi gerekir ama durum tam tersi. Bu şartlarda Duncan'ı, Griffin'in önünde görüyorum ben. Ama en başta dediğim gibi, tersi düşünenlere de saygı duyarım.
Ayrıca Duncan, geçtiğimiz ay ''bir iki gün dinlenmeyi isterim'' dedi All Star olması sorulduğunda. Belki bu açıklama ve Popovich'in kulisleri onun seçilmesinin önüne geçebilir.