Bu konuda daha önce ufak bir tartışmaya şahit oldum (lordapo birine sövüyordu

)
Bence pek tartışılması doğru bir konu değil, boşuna gerilim. Her 2 seçeneği düşünen arkadaşlara da saygılı olmamız lazım, dönek-terbiyesiz-karaktersiz demeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum.
Ki bunu düşünmemin temelinde nba'in yapısı ve ABD'li olmamamız yatıyor..
BJK-FB-GS tutar gibi nba takımı tutulmaması, bu konuda daha esnek olunması çok normal.
1- O takımları tutmak demek, maçlara gidip o havayı yaşamak sokaklara dökülüp beraber şampiyonluğu, kazanılan maçı kutlamak, takımın ürünlerini giymek, rengine amblemine aşık olmak demektir bence (buna ek olarak bazı şeyler daha yazılabilir). Biz burdan sadece takip edebiliyoruz. Bunları yaşayamıyoruz. En fazla yaptığımız şey, "ilgilenenler" olarak nbatr.com'da nba severlerle buluşmak, tartışmak, sevinç ve üzüntüleri paylaşmak.
2- ABD'deki gibi los angeles yada diğer yakın kıyı şeridi bölgesinde doğanların, yaşayanların lakers taraftarı olması olayı da yok biz de.
Yani biz niye nba takımı tutarız? Sistem, tarih, kuruluş,
oyuncu, eski veya güncel başarılar.. Yani benim için, wade'i sevip miami'yi tutan biriyle, nyork'u komple (şehir yapısı, insanların karakterleri, tarihi, basktbol-futbol takımı vs. ) seven birisi aynı kefededir.
Ha jordan'ı sevip bullslu olmuşsun, ha jordanlara karşı savaşan bad boys'u sevip detroitli olmuşsun. Önemli olan etkilenmek. Kim neYden etkileniyorsa o takımı tutar, kimi sistem, felsefe kimi de oyuncu 'dan etkilenmiş. E benim etkilendiğim oyuncu new yorka giderse o zaman da onu tutarım bu kadar basit..