Hemen açıklayayım bir arkadaşım türkiyedeki lisanslı 3 triatlon'cusundan biri.70 milyonda yüzme,bisiklet we koşunun bir arada olduğu bu sporu yapan lisanslı insan sayısı 3.
Bakıyorsun basketbola dewşirme (Ersan), bakıyorsun yüzmeye dewşirme (ukraynalı çoğu),futbola dewşirme (aurelio),haltere bakıyorsun dewşirme ( Naim ) ,Atletizm gene dewşirme (Elwan), ha son olarak masa Tenisi dewşirme (cem zeng, melek hu)
Daha benim bilmediklerim wardır yani.Bizde bırakın bu sporları yapmayı doğru düzgün izleyen bile yok.20 tane adam akıllı çalışıp olimpiyatlarda madalya için gidecek adam yok.Bakıyorsun Phelps'e için gidiyor.Adam tek başına 68 tane sporcudan daha çok iş yapıyor.5 tane altın 5 ayrı yarışta.Bizim insanımız 1 tane madalya alınca tamam işte bu oluyor.Diğer olimpiyat sakatım,psikolojik olarak ayarlayamadım kendimi.4 sene ne yaptın o zaman ??
Kafa olarak gelişemezsek daha çok yazarız bunları.Sözün özü Çin'in 4 milyon adet 7-11 yaş arası lisanslı sporcusu warmış.2016 olimpiyatlarına hazırladıkları.(2 gün önce gazetede okudum)
Biz ise tarihin en kalabalık olimpiyatında belki de en kötü derecelerimizden birini yapacağız.