Kobe Bryant diyorum , fazla düşünmeden . Çünkü Kobe ' nin çok fazla son saniyesini izledim , saymakla bitmiyor gerçekten . Aktifler arasında zaten açık ara en fazla son saniye şut sokan oyuncudur heralde Kobe . Zaten kendi düşüncemle en iyi şut çeken oyuncudur Kobe Bryant . Üstelik onda müthiş bir özgüven var , elbette diğer oyuncularda var , yoksa hiç biri özgüveni olmadan bu kadar iyi oyuncular olamazlardı , ama Kobe ' deki başka . Hatta o kadar fazla ki özgüveni , bu çoğu zaman ona kötü yönde de yansıyor , egosuyla karıştırıp . Maç esnasında üst üste 10 tane airball atsa ve son top da son saniye olsa , Kobe yine aynı özgüvenle topu alır , şutunu kullanır . Kendi pozisyonunu yaratıp , jump shot kullanması zaten benim gözümde 10 numara , zaten pek drive da etmez Kobe , daha doğrusu gerek kalmaz diyelim . Elbette bu adamın da kötü son top kullandığı zamanlar oldu , airball , blok yeme , Ben Wallace vari şutu ... Bunların olması gayet doğal zaten , bütün en iyi son top kullanıcılarına olmuştur bu . Bende koç olsam ve takımımda bu şıktaki oyuncuların hepsi olsa , gene de bu adama kullandırırım . Sebebi ise , mesela Ray Allen daha iyi 3 ' lük kullanabilir ama onlarda biraz dışarıda bekleyip direk şut atan oyuncular gibi , yani kendi pozisyonunu öyle mükemmel kuramayabilir . Ama Kobe bunu çok iyi yapıyor , kendine çok iyi şut imkanı sağlayabiliyor , zaten o , çok zor pozisyonlarda bile şutu sokabilmesiyle de tanınır , bu özelliği de benim gözümde 10 numara . Yoksa bir 3 ' lük yarışmasına soksan , ondan daha iyi atabilen bir çok oyuncu bulunabilir . Aynı zamanda ilk yıllarından itibaren , bu işi mükemmel yapmaktadır ve Kobe ' nin benim izlediğim kadarıyla 100 ' e yakın son saniyesi bulunmakta .