Gönderen Konu: THY Euroleague Top 16 Grupları  (Okunma sayısı 28530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
Ynt: THY Euroleague Top 16 Grupları
« Yanıtla #50 : 11 Şubat 2012, 21:04:54 »
İyi de Galatasaray bunları yaparken Türk basketbolunun lokomotifi unvanını taşımıyordu. Efes yıllardır milli takım gibi desteklenir ama şu anda zarar veriyor.

Onlar da başlasalar ya 2 tane 1991'li oyuncuyla ilk beş. Neden başlamıyorlar? Yerine aldıkları oyuncular çok mu iyi? Para harcamaya değer mi? Abi hatırlıyorsun sen de eleştirmiştin Savanovice verilen parayı yazın.

Fenerbahçe gibi verseler ya milli takıma 3 tane çok iyi pivot. Galatasaray gibi geleceğin milli takımına direk ilk beşlik iki oyuncuyu kendi ilk beşinde başlatsalar ya. Neden para savurmak bu kadar cazip geliyor. Bu kolaya kaçmak olmuyor mu sence?

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 11 Şubat 2012, 21:27:09 »
Onlar da başlasalar ya 2 tane 1991'li oyuncuyla ilk beş. Neden başlamıyorlar? Yerine aldıkları oyuncular çok mu iyi? Para harcamaya değer mi? Abi hatırlıyorsun sen de eleştirmiştin Savanovice verilen parayı yazın.

Fenerbahçe gibi verseler ya milli takıma 3 tane çok iyi pivot. Galatasaray gibi geleceğin milli takımına direk ilk beşlik iki oyuncuyu kendi ilk beşinde başlatsalar ya. Neden para savurmak bu kadar cazip geliyor. Bu kolaya kaçmak olmuyor mu sence?

Berkay kusura bakma ama Galatasaray'ın yaptıklarını örnek gösterip "biz böyle yapıyoruz Efes niye böyle yapamıyor" demek asıl kolaycılık bence.GS'nin hedefi de hiçbir zaman F4 olmadı ayrıca, Efes F4 hedefiyle çıktı yola.Onlar eski günlerine dönmek için bu yolu seçti, buna kimse laf diyemez, benim eleştirim Efes'in bunu yaparken bile vermesi gerekenden fazlasını vermesiydi.Fenerbahçe de milli takıma oyuncu veriyor ama onların da sürüsüne hatası var..

Ayrıca Göksenin tamam da Furkan, GS'ye gelirken büyük potansiyel olduğu çoktan ortaya çıkan bir şeydi.Galatasaray bulup çıkarmadı onu, ilk 5'e çıkması da sürpriz olmadı.Göksenin de bireysel olarak Vujacic'le kıyaslanabilecek bir oyuncu da değil.Zaten bireysel olarak değerlendirirsek Gordon dışında Efes'tekilerden daha değerli parçaları yok GS'nin..Furkan'ın Andric'in bireysel olarak Batista-Barac'tan daha değerli olduklarını hiç bir şekilde düşünemem(Furkan için şimdilik en azından) önemli olan doğru yapıda kullanılmaları.Gordon da Tunçeri'den daha iyi değil ayrıca.Savanovic zaten Türkiye'deki en iyi yabancı.Sadece Bogdanovic yarışır onunla.Bireysel olarak Efes kadrosu çok daha iyi işte ama yanlış parçalar, uyumsuz parçalar.Eleştirmen gereken bu nokta olmalıydı.GS'ın F4'e kalması imkansıza yakın sonuçta, yarın playoff'a kalırsa Siena'yı nasıl eleyecek GS.İşte playoff'a çıkıp Siena'yı elemek için de daha fazla para harcamak şart oluyor.

İyi de Galatasaray bunları yaparken Türk basketbolunun lokomotifi unvanını taşımıyordu. Efes yıllardır milli takım gibi desteklenir ama şu anda zarar veriyor.
Parayı çarçur etmek her şartta yanlıştır.Bulunan konumla açıklanamaz bu.Bak parayı çarçur etmeyince sonuç ortada, GS bunu yıllar önceden yapabilirdi ama onlarda felaket idare etti parayı.
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 21:30:43 Gönderen: Alpay »
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #52 : 11 Şubat 2012, 21:35:20 »
Ona bakarsak Ender Arslan, Cenk Akyol, Ersan İlyasova, Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan gibi oyuncular da yetiştirdiler yakın tarihte. Sinan Güler'i bu seviyeye getiren takım da Efes. Ama son senelerde yapamıyorlar işte bu işi. Ender Arslan ve Cenk Akyol'u harcadılar, şimdi de Doğuş Balbay'ı harcıyorlar. Eskiden ülkenin en iyi yerlileri Efes'te idi şimdi tamamen yabancılar üzerine kurulu bir takım kurdular. Sonuçta ortada işte. Aynı hatayı bu sene Fenerbahçe Ülker'de yaptı orda da sonuç ortada.Bana sorarsanız hem ligde hem Avrupa'da başarı için ortak yapılması gereken şey iyi yabancılar+iyi yerliler. İkisinden biri eksik olunca Avrupa için istenilen yere gelmek imkansızlaşıyor.

Ama herşey bitmiş gibi konuşmak yanlış, Efes Efes'tir, mutlaka bir gün o eski Efes geri gelecektir, ya da en azından ben öyle umuyorum, birkaç temel değişiklik lazım klübe. Eskisi gibi yapıcı bir takım silüetine bürünmeleri ve parayı daha zeki harcamaları gerek. Ama şu durumda ve düzeltmeleri gereken onca şeye rağmen Türk basketbolunda oldukları yer de belli.
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 21:38:15 Gönderen: ckfb1907 »

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #53 : 11 Şubat 2012, 21:36:50 »

Berkay kusura bakma ama Galatasaray'ın yaptıklarını örnek gösterip "biz böyle yapıyoruz Efes niye böyle yapamıyor" demek asıl kolaycılık bence.GS'nin hedefi de hiçbir zaman F4 olmadı ayrıca, Efes F4 hedefiyle çıktı yola.Onlar eski günlerine dönmek için bu yolu seçti, buna kimse laf diyemez, benim eleştirim Efes'in bunu yaparken bile vermesi gerekenden fazlasını vermesiydi.

Ayrıca Göksenin tamam da Furkan, GS'ye gelirken büyük potansiyel olduğu çoktan ortaya çıkan bir şeydi.Galatasaray bulup çıkarmadı onu, ilk 5'e çıkması da sürpriz olmadı.Göksenin de bireysel olarak Vujacic'le baş edecek bir oyuncu da değil.Zaten bireysel olarak değerlendirirsek Gordon dışında Efes'tekilerden daha değerli parçaları yok GS'nin..Furkan'ın Andric'in bireysel olarak Batista-Barac'tan daha değerli olduklarını hiç bir şekilde düşünemem(Furkan için şimdilik en azından) önemli olan doğru yapıda kullanılmaları.Gordon da Tunçeri'den daha iyi değil ayrıca.Savanovic zaten Türkiye'deki en iyi yabancı.Sadece Bogdanovic yarışır onunla.Bireysel olarak Efes kadrosu çok daha iyi işte ama yanlış parçalar, uyumsuz parçalar.Eleştirmen gereken bu nokta olmalıydı.GS'ın F4'e kalması imkansıza yakın sonuçta, yarın playoff'a kalırsa Siena'yı nasıl eleyecek GS.İşte playoff'a çıkıp Siena'yı elemek için de daha fazla para harcamak şart oluyor.

Parayı çarçur etmek her şartta yanlıştır.Bulunan konumla açıklanamaz bu.Bak parayı çarçur etmeyince sonuç ortada, GS bunu yıllar önceden yapabilirdi ama onlarda felaket idare etti parayı.
Abi kusura bakma da bu biraz Efes hayranlığı oluyor.
Bir kere Galatasaray'ın, Oktay Mahmuti'nin hiçbir zaman hedefi olmadı. Efes'teyken de... Oktay Mahmuti hiçbir zaman son topa kadar mücadeleden başka bir hedefi ve sözü olmadı. Bizim hedefimiz her maçımızı kazanmaktı. CSKA maçına da aynı konsantrasyon ve Bandırma Kırmızı maçına da aynı konsantrasyonla oynamaktı. Ayrıca Efes'in bizden bu seneki üstün yanı "F4 hedefliyoruz" deyip yapamamaları mı?

Barac-Batista, Furkan-Andric'e gelince ben Furkan-Andric daha iyi demedim ki. Şahsi olarak böyle düşünüyorum o ayrı bir konu da burada böyle söylemedim :) sadece Barac Batista'nın verdiğini Gökhan Şirin gibi gençlerden de alabilir Efes demek istiyorum.

Gordon Tunçeri'den iyi değil demek ne anlamda iyi değil? Kesinlikle daha iyi savunmacı tartışmam bile. Daha atletik, skor yükünü daha iyi üstleniyor. Son zamanlarda pasör kimliğini de öne çıkardı. Şu anda bence Gordon daha faydalı oynuyor. Ama tabii ki Efes genel olarak bizden daha maliyetli.

Bogdanovic'i Murat Murathanoğlu bile taşlıyor zaten. Türkiye'nin en iyi yabancısı olmak için ne yaptı merak ediyorum. Savanovic neyse de. Yabancı olsa Preldzic de fena değil.

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 11 Şubat 2012, 21:40:06 »
Ona bakarsak Ender Arslan, Cenk Akyol, Ersan İlyasova, Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan gibi oyuncular da yetiştirdiler yakın tarihte. Sinan Güler'i bu seviyeye getiren takım da Efes. Ama son senelerde yapamıyorlar işte bu işi. Ender Arslan ve Cenk Akyol'u harcadılar, şimdi de Doğuş Balbay'ı harcıyorlar. Eskiden ülkenin en iyi yerlileri Efes'te idi şimdi tamamen yabancılar üzerine kurulu bir takım kurdular. Sonuçta ortada işte. Aynı hatayı bu sene Fenerbahçe Ülker'de yaptı orda da sonuç ortada. Ama herşey bitmiş gibi konuşmak yanlış, Efes Efes'tir, mutlaka bir gün o eski Efes geri gelecektir, ya da en azından ben öyle umuyorum, birkaç temel değişiklik lazım klübe. Eskisi gibi yapıcı bir takım silüetine bürünmeleri ve parayı daha zeki harcamaları gerek. Ama şu durumda ve düzeltmeleri gereken onca şeye rağmen Türk basketbolunda oldukları yer de belli.
Ersan İlyasova Ülker'dendi sanırım. Ayrıca Cenk'ten de faydalanıyorlar bu sene. Ender'i harcadıklarına da katılmıyorum. Milli takımımızın oyun kurucusu sonuçta.

Efes eski günlerine döner dönmez önemli değil sonuçta Efes=Türk basketbolu denkliği artık gerilerde kaldı. Böylesi daha güzel zaten.

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #55 : 11 Şubat 2012, 21:46:54 »
Gordon şu haliyle Kerem'den iyi değil belki ama Yusuf'un bahsettiği asıl şey kanımca genel oyuncu profili. Gordon, Kerem 35 yaşındayken daha iyi katkı verebilir belki ama daha büyük oyuncu değil Kerem'den. Ama Kerem de asla top 8 hayali kuran bir takımın ilk 5 oyuncusu olamaz bence şu durumda. Benchten gelebilecek bi vateran olabilir ancak, ona bu kadar ağır sorumluluklar yüklemek büyük hata, Kerem eski kerem değil çünkü..

Bogdanovic ise bence bu ülkede oynayan potansiyeli en büyük 2-3 oyuncudan birtanesi. Onu kullanabilecek kalitede bir Coach ve doğru yerde topla buluşturabilecek bir Pg lazımdı Fenerbahçe'ye. Bunlar olamamsına rağmen çeşitli maçlarda müthiş oynadı Bogdanovic. Özellikle Preldzic ile yanyana iyi perfornamans ortaya koydu ama Spaija klasik olarak direndi ikisini özellikle yan yana oynatmamak için. Zaten Fenerbahçe'nin de bu denli eleştirilecek hale gelmesindeki baş sorumlu Spaija'dır. Geçen sene takımla ilgili ne kadar olumlu konuştuğumuzu hatırlıyorum da şu hal büyük başarı gerçekten Spaija için, hiç kolay değil bir takımı bu hale getirmek..

Edit: Ender harcandığı için klüpten ayrılmıştır zaten. Geçen sene aldığı süre ortada, yazın da milli takımda ortaya koyduğu perfornmans ortada. 2010 yazı ile kıyasladığımızda komik kalıyor. Ender kendini yeniden toparlamaya çalışıyor Galatasaray'da, eski Ender olmasa da zamanla eskisi gibi olacaktır umarım.
Cenk'in de kariyerinin başındaki yeri ortada, ona olan beklentiler ortada, şimdiki durumu ortada. Bir dönem Atlanta'ya draft olması söz konusuydu. Efes ise böyle bir oyuncuyu işlemektense bol bol benchte oturttu ve bunun da sonucunu aldı. Cenk daha iyi yönetilseydi, daha düzgün süreler alınsaydı çok farklı durumda olurdu şimdi. Ersan da Ülker^de yetişmişti, bi an için Efes diye hatırladım onu benim hatam. Diğer saydığım oyuncular da Ömer Onan ve Hidayet Türkoğlu, onlar için de birşey yazmaya gerek yok sanırım. Tabi Efes'in yetiştirdiği tüm oyuncuları yazsak aylarımızı, yıllarımızı alır..
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 21:56:11 Gönderen: ckfb1907 »

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : 11 Şubat 2012, 21:48:41 »
Ne alakası var Efes hayranlığıyla.Hedef olayına gelince, bireysel hedefleri tamam koyalım bir kenara.Mahmuti'nin mentalitesi aynen dediğin gibi çünkü.Ama sonuçta iyi oyuncular almadan da F4'e kalamıyorsun.Galatasaray da pek kalacak gibi görünmüyor.Kalmak istiyorsan paraya kıyacan.Bu her zaman tutmaz, geçen sene neler olduğunu gördük ama Chuck Eidson'ın, Diamantidis'in, Batiste'in olmadan çok yükseklere gelemiyorsun.Zamanın da Partizan çıkmıştı o ayrı ama çok nadir olur.Benim dediğim bu.Barac'ın nasıl bir oyuncu olduğunu da gördük Olympiakos maçında, onlar doğru kullanılmıyorlar.Gökhan Şirin falan nerden çıkıyor şimdi.

Efes'in Galatasaray'dan üstün yanı geçmişi o kadar.Dediklerimden bunu nasıl anladın hiçbir fikrim yok doğrusu ama sana katılmadığım konu Efes'in şu anki halini görüp, biz böyle yapıyoruz Efes niye yapmıyor diye çıkışıp, bunlar ne katıyor ki basketbolumuza demen.Böyle lafları herkes işine geldiğinde kullanabilir çünkü..

Gordon'u da Tunçeri'yle kıyaslamayalım ayrıca..Sarıca'nın Tunçeri'yi nasıl harap ettiğine bak istersen.Ver Tunçeri'yi GS'ye o zaman Siena'yı bile eler derim ben GS için..Onun'la Gordon'u şu anki tabloya bakarak kıyaslama yanılgısına asla düşme yani..

Ersan İlyasova Ülker'dendi sanırım. Ayrıca Cenk'ten de faydalanıyorlar bu sene. Ender'i harcadıklarına da katılmıyorum. Milli takımımızın oyun kurucusu sonuçta.

Efes eski günlerine döner dönmez önemli değil sonuçta Efes=Türk basketbolu denkliği artık gerilerde kaldı. Böylesi daha güzel zaten.
Cenk için "Kutluay olacak" laflarından sonra buna faydalanmak diyorsan öyle olsun.Ender'i de Perasoviç bitirdi geçen sene.Allah'tan toparladı..

Bu arada Ülker de vardı o sıralar..Daha çok Efes-Ülker=Türk Basketboluydu..Efsane Tofaş da vardı, unutmadan..
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 21:50:28 Gönderen: Alpay »
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
« Yanıtla #57 : 11 Şubat 2012, 21:53:05 »
Yusuf'un söylediği nokta kritik Gs-Efes karşılaştırmasında.Hedefler aynı değil bir kere.Efes son 8'e kalsaydı dahi eleştirilecekti.Gs ise elemelerden gelen bir takım.Son 16 dahi bu sene için önemli başarı sayılıyorken son 8'in kapısına dayandılar.Belki iki takım da aynı yerde elencekken "Efes ne veriyor Türk Basketbolu'na?" demek biraz ağır kaçıyor.Ancak yukarıda da belirttim.Son yıllarda beni en çok sinirlendiren takım.Sürekli harcanan paralar,gelmeyen başarılar...

Berkay o dediğin genç oyuncularla bir yere gelmek falan organizasyon işi.Efes'te nerde o organizasyon? Yıllardır Engin Özerhun denen adam orada.Koç değişiyor , oyuncular değişiyor ama bu adam hep orada.

Bu sene F4 Türkiye'de olduğu için Efes'in Vujacic-Savanovic gibi oyuncular alıp büyük oynamasını kabul ediyorum. -Gerçi orada da koçun Ufuk Sarıca olması bir soru işareti.- Ancak bir dahaki seneden itibaren sistem oturtmaları gerek.Siena , Panathinaikos bu takımlar nasıl yapıyor da her sene oralardalar bir bakmaları lâzım.Bu kadar mı zor bu ? Artık anlamaları lâzım bir şeyleri.Görünen o ki tek başına devam edecek yola da , herhangi bir birleşme olmayacak.E o zaman her sene aynı hüsran niye?

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #58 : 11 Şubat 2012, 21:54:09 »
Gordon şu haliyle Kerem'den iyi değil belki ama Yusuf'un bahsettiği asıl şey kanımca genel oyuncu profili. Gordon, Kerem 35 yaşındayken daha iyi katkı verebilir belki ama daha büyük oyuncu değil Kerem'den. Ama Kerem de asla top 8 hayali kuran bir takımın ilk 5 oyuncusu olamaz bence şu durumda. Benchten gelebilecek bi vateran olabilir ancak, ona bu kadar ağır sorumluluklar yüklemek büyük hata, Kerem eski kerem değil çünkü..
Sezonun başında izlemediniz mi siz Kerem'i ya.Kerem hala Türkiye liginin en iyi, en büyük oyun kurucusu.Top 8'i geçtim, şampiyonluk hedefleyen bir takımın 1 numaralı oyun kurucusu olur Kerem'den.Onu Sarıca lig maçlarında, EL ilk tur maçlarında dakikalarını daha iyi ayarlasaydı yıpranmadan gelirdi Kerem bu seviyelere.Yapmayın şimdi Kerem'in büyüklüğünü mü anlatayım ya.

Yusuf'un söylediği nokta kritik Gs-Efes karşılaştırmasında.Hedefler aynı değil bir kere.Efes son 8'e kalsaydı dahi eleştirilecekti.Gs ise elemelerden gelen bir takım.Son 16 dahi bu sene için önemli başarı sayılıyorken son 8'in kapısına dayandılar.Belki iki takım da aynı yerde elencekken "Efes ne veriyor Türk Basketbolu'na?" demek biraz ağır kaçıyor.Ancak yukarıda da belirttim.Son yıllarda beni en çok sinirlendiren takım.Sürekli harcanan paralar,gelmeyen başarılar...

Berkay o dediğin genç oyuncularla bir yere gelmek falan organizasyon işi.Efes'te nerde o organizasyon? Yıllardır Engin Özerhun denen adam orada.Koç değişiyor , oyuncular değişiyor ama bu adam hep orada.

Bu sene F4 Türkiye'de olduğu için Efes'in Vujacic-Savanovic gibi oyuncular alıp büyük oynamasını kabul ediyorum. -Gerçi orada da koçun Ufuk Sarıca olması bir soru işareti.- Ancak bir dahaki seneden itibaren sistem oturtmaları gerek.Siena , Panathinaikos bu takımlar nasıl yapıyor da her sene oralardalar bir bakmaları lâzım.Bu kadar mı zor bu ? Artık anlamaları lâzım bir şeyleri.Görünen o ki tek başına devam edecek yola da , herhangi bir birleşme olmayacak.E o zaman her sene aynı hüsran niye?
imza..
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 21:58:20 Gönderen: Alpay »

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 11 Şubat 2012, 22:02:36 »
Sezonun başında izledik. Daha geriye gidersek Litvanya'da da izledik.

Ya şunu demek istiyorum Kerem Tunçeri çok çok büyük oyuncu ama Jamon Gordon her koşulda daha faydalı. Bir kere savunma olarak Gordon gibi kaç oyuncu sayabiliriz ki? Gordon sırtı dönük oyunlarda bile başarılı. Ayrıca alınırken ona sadece savunmacı diye önyargılı bakıyorsunuz. Olympiakos ve CSKA maçlarında gösterdi herkese hücum yönünü. Ligi de izlerseniz esasında ne kadar pasör ve oyun zekasının yüksek olduğunu göreceksiniz. Atletizmi tartışmaya gerek yok zaten. Ya ne bileyim tartışmak bile saçma geliyor bana. Kerem>Tutku+Ender ama Kerem kesinlikle Gordon'dan faydalı olamazz imkansız.

Ayrıca Cenk hakkında beklentileri yükseltenlere sormak lazım onu. Cenk şu anda en fazla böyle kullanılır bence ne yapsın Ufuk Sarıca bu konuda. Sonuçta Cenk beklentileri karşılayamadıysa her şeyden önce kendi hatasıdır. 

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
  • Heroes come and go...But Legends live for EVER!
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #60 : 11 Şubat 2012, 22:03:50 »
Efes'i çok kolay harcıyoruz sanki.Bundan 15 - 20 sene önce önemli taraftar sayısına sahip kulüplerimiz (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş) basketbola yatırım yapmayı ''lüks'' olarak görürken Efes Pilsen hem basketbol tarihimizi değiştiren oyuncular yetiştirmiş hem de Petar Naumoski gibi yıldız yabancıları ülkemize kazandırmıştır.Bir Türk takımının Avrupa'da kazandığı en büyük iki başarıyı Koraç Kupası'nı kazanarak ve Euroleague'de Final 4 oynayarak gerçekleştirmiştir.Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan, Kerem Tunçeri, Mehmet Okur(Memo, Efes altyapısından yetişmedi ama kendisine şans veren Efes'de çıkış yapmıştı) gibi oyuncuları Milli Takım'a kazandırmıştır.Efes'in başarıları sayesinde Ülker grubu Ülkerspor takımını kurmuş ve Türk basketbolu ikinci bir lokomotif kazanmıştır.

Sırala sırala bitmiyor gördüğünüz gibi.Son yıllarda yöneticilerinin yaptığı hatalar sebebiyle hedeflerine ulaşamıyorlar o kadar.Yeniden iyi bir organizasyonla Türk basketboluna hizmete devam edeceklerdir.Böyle bir kulübü afedersiniz ama itin götüne sokmaya da gerek yok.

Alıntı

Galatasaray bu seneki başarıdan sonra muhtemelen yatırımını arttırıp daha kariyerli oyuncular transfer edecektir.Hedefini Final 4 olarak koyacaktır.O zaman da başlayacaklar mı acaba 91 doğumlu iki oyuncuyla.Yapma Aallah aşkına.

Berkay, senin Efes'e bu kadar giydirmenin sebebi Galatasaray'ın Efes'e yenilmesi yüzünden yoluna devam edemeyeceği düşüncesi bence.Bugünlerde nedense eski objektif tavrını kaybetmiş bir havadasın.Söylediklerimi de sana karşı bir saldırı olarak alma.Sadece gözlemimi söylüyorum.

Bir de genç oyunculara şans verme ve örnek organizasyon anlamında verilecek ilk örnek bence Galatasaray değil Banvit.Tek taraftarı olmadan, mahalli liglerde başladıkları serüven Beko Basketbol Ligi'nin zirvesine kadar geldi.Doğru organizasyon, gençlere verilen şans, doğru yabancı tercihleri ve yılların ardından yakaladıkları harika seyirci topluluğu.Filmi yapılası bir hikaye bence.
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 22:08:18 Gönderen: KİDD_Fan »
<<<Old School>>>  <<<New Generation>>>

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #61 : 11 Şubat 2012, 22:05:56 »
Kerem BBL'nin en büyük oyun kurucusu olabilir ama en iyisi değil. Şu fiziksel durumuyla Top 8 hedefleyen bir takımın ana oyun kurucusu olamaz. Oyuncunun büyüklüğü her zaman yetmiyor bunu geçen sene Jasicevicius örneğinde de gördük. Vateran bir oyuncu oynun önemli bölümlerinde dümene geçebilir, takımını sırtlayabilir, el yakan topları verebilirsiniz bu oyuncuya ama asla onun üzerine takım kuramazsınız. ha illa kuracaksanız da bunu çok üst düzey bir oyuncu olması gerekir Kerem Tunçeli değil. Diamantidis olacak, Spanoulis olacak o oyuncu. Jasicevicius'un dahi olamadığını gördük keza. Kerem'in oynunu sene başında beri izliyorum, ne eski temposu var, ne eski şutları, ne de eski keskin oyun görüşü. Yıprandı tamam ama sene başında da o eski Kerem değildi. Eski Kerem şöyleydi böyleydi demeye gerek yok, yeni kerem 2011 Avrypa şampiyonasından beri olan Kerem'dir. (şampiyonada ekstrem derecede kötüydü) Bu da oyuncunun büyüklüğü-küçüklüğü, yeteneği-yeteneksizliği, tecrübesi-tecrübesizliği değil fiziksel kuvvetidir. Bu da yaşından gelen dez avantajdır. Olumlu yönleriyle bir yere kadar kapatılabilir fiziksel açık..

Edit: Cenk'in beklentileri karşılayamaması sadece bu seneye dayandırılamaz, bu sene gene iyi kötü oynuyor. Cenk'in NBA'e gitmesi 2006 yazında gündeme gelmişti ve o dönemden bu döneme nehirden ne sular aktı, tabi ki Ufuk Sarıca denip geçilemez olay.
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 22:24:46 Gönderen: ckfb1907 »

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #62 : 11 Şubat 2012, 22:13:31 »

Berkay, senin Efes'e bu kadar giydirmenin sebebi Galatasaray'ın Efes'e yenilmesi yüzünden yoluna devam edemeyeceği düşüncesi bence.Bugünlerde nedense eski objektif tavrını kaybetmiş bir havadasın.Söylediklerimi de sana karşı bir saldırı olarak alma.Sadece gözlemimi söylüyorum.

Biz bir daha Efes'i yener dışarda da Olympiakos'a kadar son topa oynar çıkarız da olursa. Sorun o değil. Bir kere şuursuzca para harcayacağımızı sanıyorsan yanılıyorsun. Mecburiyetten genç oyuncu kullandığımız yanılgısına düşmemelisin abi bence. Çünkü çok çok büyük bir yanılgı bu. Yanlış anlama tanımak zorunda da değilsin ama Oktay Mahmuti'yi onun felsefesini, düşüncesini pek tanımıyorsun. Normal kimse kimseyi okumak bilmek zorunda değil ama Oktay Mahmuti'nin genç oyuncu yetiştirme felsefesi kopmuş bir maçın son 2 dakikası genç oyuncu oyuna sürmek değildir. Coach bu takımda kaldığı sürece böyle devam edecektir. Kaliteli oyuncu sayısı artacak fakat potansiyelli oyuncu sayısı da artacaktır.

Saldırı olarak algılamıyorum. Objektif havamı kaybetmem normal değil mi sence? Efes'le aynı gruptayken onları desteklemem son derece anormal olmaz mı? Elbette ki Efes'in yenilmesini isteyeceğim.

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #63 : 11 Şubat 2012, 22:22:43 »

Biz bir daha Efes'i yener dışarda da Olympiakos'a kadar son topa oynar çıkarız da olursa. Sorun o değil. Bir kere şuursuzca para harcayacağımızı sanıyorsan yanılıyorsun. Mecburiyetten genç oyuncu kullandığımız yanılgısına düşmemelisin abi bence. Çünkü çok çok büyük bir yanılgı bu. Yanlış anlama tanımak zorunda da değilsin ama Oktay Mahmuti'yi onun felsefesini, düşüncesini pek tanımıyorsun. Normal kimse kimseyi okumak bilmek zorunda değil ama Oktay Mahmuti'nin genç oyuncu yetiştirme felsefesi kopmuş bir maçın son 2 dakikası genç oyuncu oyuna sürmek değildir. Coach bu takımda kaldığı sürece böyle devam edecektir. Kaliteli oyuncu sayısı artacak fakat potansiyelli oyuncu sayısı da artacaktır.

Saldırı olarak algılamıyorum. Objektif havamı kaybetmem normal değil mi sence? Efes'le aynı gruptayken onları desteklemem son derece anormal olmaz mı? Elbette ki Efes'in yenilmesini isteyeceğim.

Efes'in yenilmesini istemenden bahsetmiyorum.Galatasaray'ı yendikleri için Türk basketboluna zarar verdiklerini düşünüyormuşsun gibi bir izlenim oluştu bende onu diyorum.Sonra CSKA maçından hemen sonra yazdıkların filan.Ne bileyim bende sıkıntı yarattı.Neyse o kadar da önemli değil zaten.

Oktay Mahmudi'nin tanıdığın felsefesiyle yetiştirdiği oyuncuları söylesene belli ki araştırmışsın.

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #64 : 11 Şubat 2012, 22:30:14 »

Efes'in yenilmesini istemenden bahsetmiyorum.Galatasaray'ı yendikleri için Türk basketboluna zarar verdiklerini düşünüyormuşsun gibi bir izlenim oluştu bende onu diyorum.Sonra CSKA maçından hemen sonra yazdıkların filan.Ne bileyim bende sıkıntı yarattı.Neyse o kadar da önemli değil zaten.

Oktay Mahmudi'nin tanıdığın felsefesiyle yetiştirdiği oyuncuları söylesene belli ki araştırmışsın.
Galatasaray'ı yendikleri için böyle yazdığımı düşünüyorsan mesele yok zaten. Oktay Mahmuti konusunda da özellikle dedim ki röportajlarını falan okumaman normal ben olsam ben de okumazdım ama ben onun coach'lık yaptığı takımın taraftaarı olarak verdiği her demeci, röportajı okuyorum ve kendisinin söylediği bir şeyi burada paylaşıyorum. Sen yukarıda Mehmet'e şans veren takım Efes'ti yazmışsın doğrudur. O zaman ben de rahatlıkla Furkan ve Göksenin'i kazanarak bana göre Türk Milli Takımına 2 tane ilk beş oyuncusu vermiştir diyebilirim sanırım. Daha seneye İlkan Karaman, Sertaç Şanlı da gelecek ve Türk basketbolu adına daha iyi olacak diyebilirim.

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
« Yanıtla #65 : 11 Şubat 2012, 22:34:09 »
Furkan'ın nesini Gs kazandı ? Adam Nba'de drafta girdi.Ayrıca Galatasaray daha iyisin alabilecek duruma geldiğinde Furkan'dan vazgeçecektir.

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #66 : 11 Şubat 2012, 22:35:49 »
Furkan'ın nesini Gs kazandı ? Adam Nba'de drafta girdi.Ayrıca Galatasaray daha iyisin alabilecek duruma geldiğinde Furkan'dan vazgeçecektir.
Furkan'a şans veren ve Euroleague tecrübesini katan takım Galatasaray Mp değil mi? Ayrıca teknik heyet ve zamanında Hakan Üstünberk en çok Furkan'ın transferine yoğunlaşmıştı diye biliyorum.

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #67 : 11 Şubat 2012, 22:53:12 »
Furkan'a şans veren ve Euroleague tecrübesini katan takım Galatasaray Mp değil mi? Ayrıca teknik heyet ve zamanında Hakan Üstünberk en çok Furkan'ın transferine yoğunlaşmıştı diye biliyorum.

Göksenin Köksal ve Sertaç konusunda aynı fikirdeyiz ama Furkan'dan bahsedeceksek Karşıyaka'yı, İlkan Karaman'dan bahsedeceksek Tofaş'ı konuşmamız lazım.

Furkan Aldemir için Fenerbahçe ve Banvit'de devreye girmiş ama oyuncu Galatasaray'ı tercih etmişti.Fenerbahçe ya da Banvit'e gitse muhtemelen rotasyonun en önemli parçalarından biri olacaktı.Karşıyaka'da oynarken NBA scoutları gelip defalarca izlemişti Furkan'ı zaten biliniyordu.

Biliyor musun emin değilim ama Mehmet Okur 14 yaşına kadar kaleci olarak futbol oynar ve 14 yaşında Oyak Renault'da basketbola başlar.Renault ikinci lige düşer sonra Tofaş'a transfer olur.Asım Pars ve Rashad Griffith gibi yıldız uzunların arkasında süre alamaz.Tofaş bir de şampiyon olunca düzen değişmez.Sonra Efes Pilsen Mehmet'i transfer eder ve şans verir.Furkan'ın da İlkan'ın da durumu böyle değil.Takımlarında sivrilen oyuncuyu almak ona şans vermek anlamına gelmez.
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 23:02:44 Gönderen: KİDD_Fan »

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #68 : 11 Şubat 2012, 23:04:33 »
Kerem BBL'nin en büyük oyun kurucusu olabilir ama en iyisi değil. Şu fiziksel durumuyla Top 8 hedefleyen bir takımın ana oyun kurucusu olamaz. Oyuncunun büyüklüğü her zaman yetmiyor bunu geçen sene Jasicevicius örneğinde de gördük. Vateran bir oyuncu oynun önemli bölümlerinde dümene geçebilir, takımını sırtlayabilir, el yakan topları verebilirsiniz bu oyuncuya ama asla onun üzerine takım kuramazsınız. ha illa kuracaksanız da bunu çok üst düzey bir oyuncu olması gerekir Kerem Tunçeli değil. Diamantidis olacak, Spanoulis olacak o oyuncu. Jasicevicius'un dahi olamadığını gördük keza. Kerem'in oynunu sene başında beri izliyorum, ne eski temposu var, ne eski şutları, ne de eski keskin oyun görüşü. Yıprandı tamam ama sene başında da o eski Kerem değildi. Eski Kerem şöyleydi böyleydi demeye gerek yok, yeni kerem 2011 Avrypa şampiyonasından beri olan Kerem'dir. (şampiyonada ekstrem derecede kötüydü) Bu da oyuncunun büyüklüğü-küçüklüğü, yeteneği-yeteneksizliği, tecrübesi-tecrübesizliği değil fiziksel kuvvetidir. Bu da yaşından gelen dez avantajdır. Olumlu yönleriyle bir yere kadar kapatılabilir fiziksel açık..

Edit: Cenk'in beklentileri karşılayamaması sadece bu seneye dayandırılamaz, bu sene gene iyi kötü oynuyor. Cenk'in NBA'e gitmesi 2006 yazında gündeme gelmişti ve o dönemden bu döneme nehirden ne sular aktı, tabi ki Ufuk Sarıca denip geçilemez olay.
Cenk olayında katılıyorum.

Geçen seneki Saras'ın durumuyla Kerem'in durumunu kıyaslamanaysa şaşıyorum.Saras'ın geçen seneki durumunu şu muhabbete sokman bile saçma.EL tarihinin en iyi 3-4 gardından biri o.Sonra, hadi DD'yi geçtim Spanoulis olurken Tunçeri olamaz demene de, şaştım halbuki Kerem'i GS'de izleseydik görürdük TOP 8 takımının gardı Kerem olmaz naralarını.Eski formunda değil dediğin adam o sistemsiz takıma tek başına sistem getiriyordu.

Bu arada 2010 EL şampiyonunun oyun kurucu rotasyonu Sada-Rubio.Ben Kerem tek başına alır götürür demiyorum ama şampiyon olabilecek bir takımın oyununu yönlendirecek adam yaparsınız diyorum, hem de gözünüz kapalı.Kerem'le ilgili en önemli sorun patlamasını geç yapıp hiç DD gibi kusursuz bir sistemde oynamaması oldu.Destansı başarılar yapabileceği 2 yılı Perasovic ve Sarıca'yla geçirmesi yazık oldu.

Ayrıca oyun görüşü de düştü diyeceksek bırakalım muhabbeti.
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 23:08:02 Gönderen: Alpay »

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #69 : 11 Şubat 2012, 23:11:33 »
Kerem'in Türkiye'nin en iyi oyunkurucusu olduğuna katılıyorum ama hangi sistemde oynarsa oynasın Diamantidis olamazdı.Saras tarihin en iyi 3-4 gardından biri demişsin Diamantidis de o 3-4'e banko girer.

Öyle bir potansiyeli olsaydı İspanya macerası bu kadar kısa sürmezdi.Çok iyi oyuncu olduğuna kabul ama abartmamak da lazım diye düşünüyorum.

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #70 : 11 Şubat 2012, 23:20:03 »
Öyle bir potansiyeli olsaydı İspanya macerası bu kadar kısa sürmezdi.Çok iyi oyuncu olduğuna kabul ama abartmamak da lazım diye düşünüyorum.
Bence de öyle.

TOP 8 takımının guardı Kerem olamaz'a ben de katılmıyorum. Ama Kerem'i Gordon yerine Galatasaray'a koymak sadece Kerem'in iyiliğine olurdu. Takımın iyiliğine değil. Zaten Kerem'in bizde yapacağı ikili oyun hücumlarının çoğunda Tutku da başarılı oluyor ama Tutku'yu Kerem'le karşılaştırmıyorum yanlış anlamayın.

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #71 : 11 Şubat 2012, 23:25:15 »
Gordon ile Tunçeri'yi karşılaştırma olayını da anlayamadım doğrusu.Pozisyon açısından farklı oyuncular bir kere.Gordon oyuna yön verebilen bir iki numara ama oyun kurucu değil.Kerem Tunçeri de sistemsiz bir takıma tek başına ayar verebilecek bir oyuncu ama Gordon kadar skorer ve iyi savunmacı değil.

Al işte ben de karşılaştırdım beni de çektiniz işin içine oldu mu şimdi :)

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #72 : 11 Şubat 2012, 23:35:38 »
Gordon ile Tunçeri'yi karşılaştırma olayını da anlayamadım doğrusu.Pozisyon açısından farklı oyuncular bir kere.Gordon oyuna yön verebilen bir iki numara ama oyun kurucu değil.Kerem Tunçeri de sistemsiz bir takıma tek başına ayar verebilecek bir oyuncu ama Gordon kadar skorer ve iyi savunmacı değil.

Al işte ben de karşılaştırdım beni de çektiniz işin içine oldu mu şimdi :)
Bence de mantıksız . Ama illa karşılaştırılacaksa Gordon ağır basar. Gordon'ı savunmacı diye lanse ediyor herkes ama bu Gordon'ın yaptıklarına haksızlık olur. Çok da iyi pasör olduğnu göstermeye başladı. Sayı yükünü alıyor. Atletik, arkası dönük oyunları iyi. Kerem Tunçeri için de iyi bir oyun görüşü, pasörlüğü ve ball handling dışında pek müthiş bir özelliğini saymak zor.

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
« Yanıtla #73 : 11 Şubat 2012, 23:39:29 »
Avrupa'nın büyük takımlarından biri Neymar'ı alsa ve Neymar orada yıldız olsa o takım mı kazanmış olacak Neymar'ı Berkay ?

Tam olmadı belki ama benzer durumlar.

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #74 : 11 Şubat 2012, 23:51:09 »
Avrupa'nın büyük takımlarından biri Neymar'ı alsa ve Neymar orada yıldız olsa o takım mı kazanmış olacak Neymar'ı Berkay ?

Tam olmadı belki ama benzer durumlar.
Neymar'ı yetiştiren Santos'tur. Ama (olursa) dünyanın en iyisi yapacak olan takım Real Madrid'dir. Bunun gibi olurdu sanırım.