Gönderen Konu: Toronto Raptors Köşe Yazları  (Okunma sayısı 16740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kaan Mert

• Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Toronto Raptors Köşe Yazları
« : 30 Ocak 2007, 14:58:15 »
   İlk Yarıda Toronto

NBA’de All-Star arası yaklaşıyor . Takımları tatlı bir telaş sarmış durumda . En azından ligin ilk yarısını iyi bir yerde bitirmek isteyeceklerdir . Bende bu All-Star arasından hemen önce Toronto’nun bu sezon neler yaptığını bir irdeleyelim dedim .. 

Takımın şu anda ( 30 Ocak  2007 )  Play-Off’lara 4 . sıradan girebilmekte olmasını kimse beklemiyordu bu sene herhalde . Atlantik’te kısmen yer edinmiş Nets , Sixers , Knicks gibi major takımlar varken Toronto’nun bunların arasından sıyrılıp 22-23 derecesiyle - pek de kötü sayılmaz hani – ilk sıra yer alması gayet güzel .Özellikle bu sezon bu takıma olan sempatim bir hayli arttı . Sezonun ortasında takımın en önemli yıldızı Bosh’suz kadıklarıdna bocalayacaklarını düşünen bir çok vatandaşı yanılttılar .   

Öncelikle takımı bir değerlendirelim …

Toronto NBA Draftın’da 1.sıradan Bargnani’yi seçmiş şimdiden Dirk’in velihatı olarak gösterilmeye başlanmıştı . Takımını 7 uluslar arası oyuncuyla yenileyen Toronto lige iyi bir giriş yapmak için hazırdı . Aslında Toronto sezona beklenildiği gibi başlayamadı üst üste aldığı  yenilgiler takımı alt sıralara kadar itmişti . Bir de sakatlar kervanına C.Bosh’un da eklenmesi üzerine takım hakkında hiç de iyi olmayan yorumlar yapılmaya başlanmıştı bile .  Kasım’da deplasmanda aldıkları Utah yenilgisi beklide onları adeta küllerinden doğurdu ve üst üste seri galibiyetler gelmeye başladı . Ara ara yenilgiler de olmuyor değildi ama en azından takım gayet iyi bir izlenim yaratıyordu . Takımda boşalan yıldız eksikliğinden kimse faydalanmadı ve herkes görevini yaptı . Bir maçta en az 4-5 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşıyordu , top takımda çok iyi paylaşılıyordu . Aralık’ta da takım kendini biraz toparladı  8-8’lik yüzdeyle Aralık ayını kapatan takım C.Bosh’un da takıma geri dönüşüyle daha komple bir görüntü veriyordu . İçinde bulunduğumuz Ocak Ayı bu sezon geçirdikleri en iyi dönemlerden biridir kuşkusuz . Takım oynadığı  14 maçın 9’unu kazandı ve  22-23’lük yüzdeye ilerlediler . Raptor’lar ligin yarısına gelinirken Atlantik Grubu liderliği için Nets ile çekişmelerini hala sürdürüyorlar kimin bu grupta ilk sırada yer alacağı kolay kolay belli olmayacak gibi .. Bir de ek bilgi verelim bu sezon oynanan iki Nets maçı da kaybedildi .

Birazda takımdaki oyuncuların sezon içerisindeki performanslarında değinelim ..

C.Bosh= Takımdaki 4. sezonunu geçiren yıldız oyuncu beklentileri kısmen karşılamış gibi . Yaz’ın katıldığı Dünya Şampiyonası’nda da oyunda olduğu dönemde güven tazeleyen Bosh takımın en sağlam direği gibi . Ortalamalarını git gide yükselten Bosh bu senede takımının en büyük kozu olacak .  22.3 sayı ortalamasıyla da takımdaki en önemli skor opsiyonu . Bu sezonun kendisi açısından iyi geçtiğini hepimiz gördük ki Doğu takımına All-Star seçildi .

A.Bargnani= Draftın 1 numarasında seçilmesine rağmen ilk haftalarda Bargnani’den istenilen performans yansımadı . Daha sonra takımda süreleri git gide yükselen ve ona güvenenlerinde verdiği destekle Bargnani kendine geldi ve takımı adına önemli bir oyuncu olacağının sinyallerini verdi .

J.Calderon= 25 yaşındaki tecrübeli isim takımın başarısında önemli bir yere sahip . Takımın guardı Ford’un arkasından da 4.6 asisst ile 2. sırada yer alması takımdaki önemini vrgulamakta . Bir çok maçın aslında kritik kahramanıydı . Kazanılan Hornets maçında da % 50 isabetle oynayıp 14 sayı  4 asist 2 top çalma istatistikleriyle maçın kazanılmasını sağladı . Bench’in en işi yarar oyuncularından biri …

A.Parker= Daha önceden kısa bi NBA kariyeri olsa da Parker kendini burada bulmuş gibi . Euroleague’de parladıktan sonra takımın temel taşlarından biri olma yolunda ilerliyor . Daha takımdaki ilk maçında 22 sayı 3 ribaunt 2 steal’ı ile kendine güveni geldi ve takımdaki en çalışkan isimlerden biri ..

R.Nesterovic= Spurs’ten Toronto’ya geldiğinde  pota altında Bosh’la birlikte iyi bir ikili oluşturacağını düşünmüştük ancak ilk maçlardaki tutuk performansı hevesimizi kursağımızda bıraktı . Ancak buna rağmen Rasho  4.7 ribaunt ortalaması ile ribauntta takım liderlerinden biri . Ligin ilk yarısında fazla göze batmayan performansını en iyi şekilde takımına yansıtmaya çalıştı ..

TJ Ford= Takımın guard’ı Ford Milwaukee’den geldiğinden beri güzel performansı ile parmak ısırtıyor . 7.7 asisst ortalaması ile takımdaki kilometre taşlarından biri oluşturuyor . Gerçi bu sene Toronto’nun sadece iki maçını izledim ve bu iki maçtada kötü yüzdeyle atarak gözüme hiç de hoş gelmese de TJ takımdaki önemli oyunculardan .

J.Garbajosa= Çaylaklardan biri daha . İlk defa NBA’de oynayan Jorge ortama çabuk ayak uydurmuş gibi . Ribauntları iyi kokluyor bazı maçlar çift haneli rakamlara ulaşarak bizleri sevince boğuyor . Takımdaki görünmez kahramanlardan biri . Onun için sürpriz yılın çaylağı diyorum . Beklide olur he :D

M.Petterson= Aslında ben bu takımdaki herkesi iyi görüyorum bi çok oyuncu için aynı şeyleri sarf etmişimdir ama …. Bu da işini iyi yapan oyunculardan biri . Ama bu sene asist ortalamaları bi hayli düştü – ki çok yüksek değildi ya -  10.7 sayı ortalamasının yanına 0.9 asisst ortalaması hiç yakışmıyor . Umarım play-off arifesinde kendini biraz toparlar .

F.Jones= Indiana’da iken takımdaki önemli bir oyuncuydu fakat buda sakatlığının da etkisi ile pek de forma şansı bulamadı ya da formayı bulduda dakika bulamadı diyelim . Aldığı kısıtlı süreleri de iyi değerlendirdi  kanımca ancak %38 ile kötü bir yüzdeyle oynaması da onun eksiklerinden biri ..

J.Graham= Daha yeni aslında Graham 2005’te seçildi ancak takımdaki görevleri saymakla bitmez . Guard  pozisyonunda da oynayabilen çok yönlü oyuncu bu sezon ribauntlarda iyi iş yapıyor . Aslında çaylak sezonuna göre ortalamalarını kısmen düşürmüş olsada takımdaki başarı bunu gölgelemiş .

PJ Tucker= PJ’de aslında takımın kimyası içinde kaybolup gitti . Gerçi daha alışacak bunlar canım daha yeniler ama alışaması lazım . Şu an maç başına ortalama 4 dakika süre almakta .

U.Slokar= Takımda kaybolup giden oyunculardan biri de Slokar .. Bu sezon sadece 4 maç forma giyebildi ki düşük yüzdesiyle da takıma dert – bela oldu . Bakalım inş . dönmeye kalkmaz ..

D.Martin= Maç sonlarında skor belli olduktan sonra oyuna giren oyuncu rolüne geriledi bu sezon . Gerçi 9 dakika da süre alıyor ancak  onunda şutlarını düzeltmesi lazım .

P.Sow - K.Humpries= Ne yalan söyliyim adlarını bu yazıyı yazarken duydum . Aslında ikiside çaylak değil ama yani :D Humphries yine geçen yıl Utah’ta oldukça fazla maç görev yapmış ancak Sow buu sene oldukça kötü olmalı ki geçen yıl 14 dakika olan ortalamsı bu sezon 2 dakika ..
heatmans@nbatr.com
« Son Düzenleme: 26 Haziran 2011, 09:47:15 Gönderen: Alpay »

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Toronto Raptors Köşe Yazısı
« Yanıtla #1 : 30 Ocak 2007, 16:20:09 »
  İlk yazım olması dolayısıyla ben şimdiden bi kaç hatamı buldum ama umarım onlarda zamanla kaybolacak . Ne uzun olmuş ama yeniden okumak bile işkence gibi geldi ama zevkli bence  :D

Çevrimdışı Tolga_SAS

• Starter
  • 3 times playoff MVP - 2 times regular season MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2007, 12:26:31 »
güzel olmuş ben okudum. Özellikle oyuncuları değerlendirdiğin bölüm güzel olmuş.  :alkış

Çevrimdışı garnetttt_06

• All-Star
  • Kamyoncu değilde ne bu adam?
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2007, 12:28:49 »
evet bence de güzel yazı uzun ve sıkıcı görünebilir ama gayet zevkli okuması

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2007, 12:34:33 »
 Yazı guzel.. Takımın bu senekı durumunu cok guzel acıklamıssın..Bır dahakı yazına kadar belkı Nets'ı yenersınız :wink:..Bu arada o macta 14 subatta..

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2007, 22:19:20 »
Play-off'lara Doğru

Uzun bir aradan sonra yeni yazımla karşınızdayım . Ne yalan söyleyeyim bi içerik falan tasarlamadım .. Aklıma geleni yazıcam bu ay . Öncelikle takımın genel durumuna şöyle bir değinelim .

Toronto 2001 yılında Carter’lı döneminden bu yana en iyi dönemini yaşıyor .Şubat ayında sadece 3 yenilgi aldık ve bir anda kendimizi Atlantik’in zirvesinde bulduk . Geçen yazımda Nets’le yarışır konumda iken şimdi ise Doğu ikinciliği için Cavs , Bulls gibi ekiplerle yarışır durumdayız . Büyük ilerleme kaydettik . Bosh’un muazzam performanslarını unumamak lazım tabi bu seride . Ancak o bahsettiğim üç yenilginin üç güçlü ekibe karşı olmasıda düşündürücü . Spurs , Detroit ve Cavaliers’ten mağlubiyetler aldık ki bu maçlara ayrı bir motivasyonla çıkmak gerektiğini düşünüyorum .

Play-Off ‘a doğru adım adım ilerliyoruz . Bu sene için en azından gelecek rakibe göre bir umut olabilir play-off’larda ancak takım çok tecrübesiz ki bunun eksikliğini o ortamda fazlasıyla yaşayacağız . Herşeye rağmen biz iyi diylim iyi olalım . Takımda iç-dış kombinasyonu çok iyiy oturmuş durumda . C.Bosh pota altında çok iyi performanslar sergiliyor ve her maç D-D’lık istatistikelr tutturuyor . Aslında her hücum onun elinde şekilleniyor . Topu ona indirdiğimizde ya bire biri kullanıp potaya yöneliyor yada diğer adamları kendi üzerine çekerek Bargnani – Parker – Garbajosa gibi isimlere alan yaraatarak boş şut bulmalarını sağlıyor . Parçalar bu şekilde yerli yerindeo ldukça bizim karşımızda diğerlerinin durması zor .

Takasın son günlerinde pek de büyük olmaayn bir takasa imza attık . Portland ile gerçekleştirdiğimiz takas sonucunda eski smaç şampiyonu Fred Jones’ı Portland’a yollayarak  ligdeki 5. Sezonunu geçiren Juan Dixon’u aldık . Takassa şöyle bir göz atacak olursak iki takımında pek bir şey kaybettiği söylenemez aslında . İki sezon öncesinde Indiana’da en iyi sezonunu yaşayan Fred o dönemden bu yana hep düşüş içerisindeydi . Bu sene birde çaylak Garbajosa’nın etkili performansı eklenince benchin arka sıralarında kendine yer bulabildi . Smaç şampiyonluğu dışında pek iyiy yönünü göremediğim bir oyuncuyu takas ettik . Açıçası bizim açımızdan bir kayıp olmadığını düşünüyorum .

Juan Dixon ise en iyi sezonunu geçtiğimiz sene Portland’da çıkardı  , ancak Portland’ın başarısız sezonu onunda gölgede kalmasını sağladı . Top çalma ve üçlük konusunda Portland’da iyiy işelr çıakdrığını biliyoruz . Rapors’un setlerine de bakacak olursak burda tutunması pek de zor olmayacaktır . Daha geçtiğimiz akşam kaybettiğimiz Spurs ve kazandığımız Houston maçlarında kendini gösterdi ve takımda işe yarar biri oalcağının imajını sağladı .

Elbette bu ayki performansları değerlerndirecek olursak Bosh tüm oyuncuların üstünde önemli bir konudma olurdu . Maçlarda ortalama 47 dakika oynayan bir oyuncudan bahsediyoruz burada . Ama ben bu ayki performans bakımından  Calderon’a ayrı bir parantez açmak istiyorum . Henüz ikinci senesini geçirmesine rağmen kırk yıllık NBA oyuncusuu gibi harika performanslar sergiliyor . TJ Ford’un sakatlığında takıdma ilk beşteki yerini sağlama aldı ancak TJ’in dönüşünde sonra tekrar benche konuk oldu . Bu onun düşüşünü sağlamadı aksine TJ’in de çıkışı sayesinde iyiy bir guard ikilisine sahip olduk . Calderon özellikle takımı oynatan kimliğiyle alkışı hak ediyor . 

Son olarak söylemek istediğim Mart ayıdna bizi zorlu bir fikstür bekliyor . Özellikle Doğu ekiplerine karşı oynayacağımız maçalr kritik ve kaybetmememiz gerekiyor . Nisan ayı’da bir o kadar kritik ve bu maçları başarıyla atlatacağımızdan eminim . Ligdeki son dört maça önem vermeiyiz . İki maç Pistons ile oynayacaz . Kim bilir belki onları o zamana kadar yakalamış oluruz . En azından yakında Güzel Günler göreceğimizin müjdesini verelim ve yazıyı noktalayalım .

Yazımı tamamlamamda Fizik – Kimya ve Edebiyat hocalarımın verdiği desteğe burdan teşekkür eder saygıyla selamlarım :D
  heatmans@nbatr.com
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2007, 11:13:12 Gönderen: heatmans »

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2007, 22:48:52 »
guzel olmus abı,elıne saglık.

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2007, 14:17:53 »
  Bu arada yazıyı yazdık ama siteye eklenmemiş . Eklenmiştide server falan işler karışınca o da gitti demek ki . Neyse ben yazar editörüne biliririm o ekler ..

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #8 : 22 Nisan 2007, 20:35:52 »
  Play-Off Vakti Geldi , Görev = Savunma

Son yazımı Mart başında yazmıştım . Köprünün altından çok su aktı  . Doğu Konferansı’nı üçüncü bitirdik ve Play-off 1. Turunda Nets ile eşleştik . Yazımı yazdığım şu günde ilk maçı kaybettik ama daha henüz seri bitmedi . 

Mart ayından bu yana takım dengeli bir grafikle sezon sonunu 15-6’lık bir yüzdeyle tamamladı . Aslında bir ara Doğu’da ikinciliğe çok yaklaştık ancak son iki maçımızı kaybetmemiz buna engel oldu . Nisan ayına kadar takım gayet güzel bir performans sergiledi . Ay sonunda gelen Heat ve Washington galibiyetleri bu ikiliyle olası bir durumda oluşacak yarışta farkların açılması sağlandı ve yerimiz garantiye alındı  . Ardından Nisan ayında gelen Detroit ve T-Wolves galibiyetleri ile kendimizi bir anda tepe noktasında bulduk ama bu istikrarlı performansı sezon sonu son iki maçta gösteremeyince üçüncülükle yetinmek zorunda kaldık .

Play-Off’lar başladı demiştik . Takım gözle görülen sorunları hala atlatılabilmiş değil . Özllikle dün gece izlediğim maçtan sonra  bu kanım daha da güçlendi . Takımda savunma sorunu boy gösteriyor .Belki de bir çoğunuz farketmiş olmalısınız . Maçları savunmayla değil hücumdaki becerimizle kazanıyoruz . Adam adama savunma hiç bize göre değil onu gördüm ama alan savunmasında gözle görülebilecek kadar daha iyiyiz . Aslında burada sorun istikrar . Zaman zaman maçın da etkisiyle çok sert savunmalar ikili sıkıştırmalar falan  olacaktır . Ama rakip topu oradan kurtardımı boştaki  sayıyı büyük bir ihtimal buluyor çünkü ona giden şöyle  elini bile kaldırmaya yeltenen kimse yok .  O zaman zaman yaptığımız sert savnmayı şöyle bir maçın geneline yaysak işler bizim için daha da kolaylaşacak . 

NBA’de normal sezon bitti ödül dönemi yaşanacak yakında . Eh bizim de aday olduğumuz ödüller var elbette . Şöyle bir bakacak olursak Roy ödülü için takımın İtalyan oyuncusu Bargnani Portland’ın  çaylağı Brandon ile çekişiyor . Belki Play-off’larda göstereceği performans onun biraz daha sivrilmesine yol açabilir . Bargnani için tam göz boyama zamanı . Ben pek beklemesem de ‘!Coach Of The Year’ ödülüne de Sam amca  aday durumda gözüküyor . Zaman zaman onun isminin de ön planda oluşu bizleri sevindiriyor elbette . MVP’ye bakacak olursak aslında şu an için bizden birinin çıkması çok zor ama C.Bosh en olgun zamanında bu sene olmasa da önümüzdeki üç – dört sene içinde bu ödül için  adı geçmesi muhtemel  oyuncuların başını çekiyor . GM ödülünü ise bekliyorum açıkçası . NBA’in en iyi GM’lerinden birine sahibiz . Colangelo sayesinde buralara kadar geldik . Takımın yeniden kurulmasında ki  hamleleri sayesinde onun da çabasını göz ardı etmemek lazım . Neyse ödüller bi kesinleşsin bir sonraki yazmızda uzun bi değerlendirme yaparız  ..

---Calderon&Ford---

Şubat ayının başlarında TJ’in sakatlanması ve neredeyse ay boyu Calderon’un ilk beşe yerleşmesi takım adına kötü sonuç doğurmadı . Aslında bende ilk defa bir oyuncunun sakatlanmasına sevindim diyebilirim . Şimdi Calderon kabuğunu kırdı ve takımın en önemli oyuncularından biri haline geldi . TJ ile Calderon zaman zaman sayıları zaman zaman asisstleri ile takımın galibiyetinde hücumda çok önemli bir rol üstleniyor . Play-off serisinde de Kidd karşısında bu ikilinin hangisini kullanırsa kullansın benim gözüm arkada kalmaz . Dün maçta da gördüm ki  TJ sayıları , Calderon da asisstleri ile birbirlerinin açıklarını da kapatacak cinsten oynuyorlar .

GarbajosaN’ın sezonu kapatması hepimizi üzdü . Ancak onun sakatlığı sonrası da A.Parker kendini buldu ve takıma yerleşti . Ancak o olsaydı şu an pek çok şey farklı olabilirdi . Takım belkide tecrübe bakımından en önemli oyuncusuydu . Onun eksikliğini hissetmememiz için hiçbir neden yok .

Eh şimdi biraz play-off serisini değerlendirelim ve yazımızı noktalayalım . Üçüncü sırada olmamız ve sezon boyu bir çok ekibe üstünlük kurmamıza rağmen gelebilecek en zor takım geldi . Özellikle Carter’ın eski hesapları açacağını düşünürsek işler bizim için o kadar da kolay olmayacak . Evimizdeki ilk maçı kaybettik ama bu hiç bir şey demek değil . İkinci maç bizim için çok büyük önem kazandı ki alırsak  Nets’e 1-1 ile gitmiş olacaz . Alamadığımız takdirde dönüşü olmayan bi yola saparız ki bunu hiç birimiz istemiyoruz . Kidd ve Carter’ı savunan malum savunmamız R.Jeff’i atlamış olacak ki dün çok etkili bir performans  sergiledi . Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor . Ummadık taş baş yarar :)  Seyircimiz dün akşam mükkemmeldi ama onlara bir galibiyet hediye edemediğimize yanıyorum ben . Air Canada Center neredeyse kırmızı bir ateş içinde yanıyor .  Kıpkırmızı t-shitleri , formalarıyla  çok iyi bir atmosfer yarattılar . Buradan onlarada teşekkür ediyorum . İkinci maçta daha çok destek versinler çünkü o zaman daha çok desteğe ihtiyacımız olacak .

Yazıyı bitirme vakti geldi çattı . Sezon boyu iyi oyunuyla dikaktleri üzaerinde toplayan , Kanada’da bayram havası estiren Toronto’nun play-off  macerasının  sonraki iki maçı NBA Tv ekranlarında olacak . Birçoğumuzun evinde yok ama siz yine de biyerlerden bulun izlemeye çalışın . Neyse hepinize salamlar olsun vakit ayırıp yazıyı okudğunuz için teşekkürler :)
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2007, 11:14:47 Gönderen: heatmans »

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #9 : 22 Nisan 2007, 20:39:08 »
 Eline sağlık kaan,güzel olmuş.Özellikle Ford-Calderon konusunda düşüncelerimin hepsini yansıtmışsın yazına.

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo
« Yanıtla #10 : 22 Nisan 2007, 20:45:33 »
 Seyirci konusuna iyi değinmişsin ben kanada seyircisini bu kadar basketbol ile haşır neşir görmedim onlar genelde toronto maple leafs maçlarında salonu hınca hınç doldurmayı tercih ediyorlar ama toronto nun avrupai
görünümü ve başarısı bence salano daha çok kanadalıyı çekicek zaten bu sezon mls(amerikan ayak futbolu ligi)
e toronto fc de katılcak demek ki kanadalılar buz hökeyi dışında spor oldunu anladılar,toronto umarım bu turu geçer bence sam mitchell hatalarını anladı bu seride ama garbojsa nın olmaması kötü oldu

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #11 : 11 Mayıs 2007, 21:48:55 »
  Erken elendiğimiz için bu yeni yazıda erken geldi . Henüz eski yazının üstünden 20 gün kadar geçmiş olmasına rağmen yeniden bir yazı yazdım . Bu yazıda Nets serisi ve  takım adına gelen normal sezon ödüllerine değindim . 

Tecrübe Farkı ve Ödüller

Geçen ay Nets serisini üstünkörü değerlendirmiştim . NBA Play-Off’larına ilk turdan – erken – veda ettik . Aslında bunda birazda tecrübesizliğimizin payı büyük . Seride birkaç maçı NBA TV verdi ama bu yayınlar basketbolseverlerin kaçına ulaşıyor dersiniz . Bizde gerek istatistiklerden gerekse 3 dakikalık maç özetlerinden – ki ne kadar sağlıklıysa – oluşan değerlendirmemizi yapalım ve takım adına geçtiğimiz ayı değerlendirelim .

‘’ Bu sezon şampiyonluğu alacağımızı söylemiyorum , fakat play-off yarışında daha üst sıralarda yer almayı istiyoruz . Bulunduğumuz nokta nedeniyle bizi önemseyen çok insan yok , ancak ben olumlu ışıklar görüyorum .’’ diyordu Bosh sezonun hemen başında . Aslında biraz mütevazi davrandığı ortada , ancak 27-55 biten bir sezonun ardından daha ilerisinden bahsetseydi eminim ki birçoklarının buna itirazı olurdu . Bu sezonu da 47-55 ile tamamladık ki aradaki 20 galibiyetlik fark bizi Doğu’da üçüncü sıraya taşırken , Atlantik’te de ilk sıraya gelmemizi sağladı .

Biraz da Play-Off’larda oynadığımız şu 6 maça göz atalım . İlk maça şöyle bir değinmiştim önceki yazımda ama yinede bahsetmekte yarar var .

Game 1 = Serinin izlediğim tek maçıydı . Yılın Koçu Mitchell ,– ki bu konuya da değinecez – Bosh 2. Faulünü aldıktan sonra korkup onu benche çekti . Tamam bunda eleştirilecek bir şey yok ama ilk yarıda neredeyse onu sandalyede tuttu ve oyuna sokmayı unuttu . Nets ilk yarı 10 sayı farkı yakalamıştı bile. Bu tip maçlarda atılan her basketin önemi büyük zaten bilirsiniz . Sonunda olan oldu ve maçı kaybettik . O organize seyirciyide galibiyet verememek kötüydü ik maçta . Kidd’de T-D’a yakın performansı  sanki seri sonu ortalamalarının da habercisiydi  .

Game 2 = 2. Maça yine etkili başlayamadık , ancak nasıl başladığımız önemli değil nasıl bitireceğimiz önemliydi . Bosh ve Parker performanslarıyla takıma galibiyeti getirirken , iyi bir maç çıkartan Nachbar’ın son şutu kaçımasının da galibiyetteki katkısı büyüktü .

Game 3 = 3. Maç oldukça dağınık bir görüntüdeydik . Daha ilk dakikalardan maçın sonucu belli olmuştu . Nets 2-1 üstünlüğü eline geçirecekti . Sam Mitchell hiç mi hiç dersine çalışmamış , çalıştırmamıştı . Bir de bunların üstüne Kidd’in olağanüstü performansı , Carter’ın evinde aslan kesilmesi ve bunlar olup biterken sahadaki oyuncuların  - ve koçun – öylece oyunu seyre dalması maçı Nets’e getirdi .

Game 4 = Maçın özeti şu kelimelerle olabilir . Alan savunması (?) ve 3-Point Shout-Out . Sam amcamız geçen maçın aksine bu maç – en azından – bir savunma sistemiyle çıktı , ancak Nets %51 üçlük isabet oranı ile bize çizginin gerisinden 42 sayı postalayınca bu maçıda vermek zorunda kaldık

Game 5 = 3-1 geriye düştükten sonra umutların azaldığının farkındaydım , ancak kolay pes etmeyeceğimizi de biliyordum . Maça da nitekim iyi başladık , ancak Raptor’a güvenmekte hata etmişim . İlk çeyrek sen  git 20 sayı fark at , sonra da Nets’e maç kazanma şansı ver , Allahtan Nachbar o üçlüğü atamadı da galibiyete uzandık . Bu da tecrübesizliğimizin bir kanıtı ya neyse .. Bu arada kazandığımız iki maçta da Nachbar kaçırdığı üçlüklerle maçalara damgasını vurdu . Thanks :)

Game 6 = Sezon boyunca en güvendiğim isimdi Jose Manuel Calderon . Maçı kazanma şansımızı da rakibe elleriyle teslim eden oydu .- Kazanabileceğimiz bir maçı verdik . Tecrübesizliğimizin bir kanıtıda Nets’in sessiz sedasız maçı gelip avucumuzun içinden almasıydı . – Calderon’dan bahsediyorduk . Oysa o pozisyonda Bosh pota altında çok iyi yer almıştı ve onu tehdit edecek zora sokacak tek bir kimse yoktu . Calderon’da haliyle onu düşündü ancak nasıl olduysa kalabalığın arasından fırlayan R-Jeff topu çaldı ve seriyide bir bakıma çalmış oldu . Belki 3-3’e gelse kim bilir neler olacaktı ama ...

Garbajosa’nın sakatlığı , Bosh’un bir türlü istenilen performanslara ulaşamaması , Bargnani’nin de aynı şekilde . Calderon ve TJ’in ellerinden ne kadar gelse de Kidd karşısında duramdığı  ve en önemlisi de Tecrübesizlikten seriyi verdik Nets’i  pohpohladık Cavs’a karşı . Ne yapalım umarım bir sonraki play-off deneyimimizde bunları yaşamayız .

--- Gelelim Ödüllere ---

NBA’de  normal seonun sonlanmasının ardından ödüllerde bir bir sahiplerini bulmaya başladı . Birazda bizi yakından ilgilendiren ödüllere göz ataım ve bizim açımızdan doğurduğu sonuçları irdeleyelim .

Yeni bir takım olduğumuz için haliyle rookie ödülleri bizi en çok ilgilendiren konuların başında geliyor . Aslında sezon boyu Roy mu Bargnani mi tartışmaları oldu . En sonunda nihayi kararla basın ödülü benim gözümde hakedene yani Roy’a verdi . Bunun dışında en iyi çaylak beşleride açıklandı . Listede iki oyuncumuz bulunmakta . Öncelikle kadroyu verelim .

Brandon Roy
 Randy Foye
 Rudy Gay
 Jorge Garbajosa – LeMarcus Aldrüdge**
 Andrea Bargnani

** = Eşit sayıda oy aldılar .

Draftın 1 numarası Andrea Bargnani’nin rakiplerine göre sezon başında oldukça büyük dezavantajları vardı . NBA’e farklı bir ülkeden geldi , dili farklıydı vs vs ... Bu gibi bir çok sorunları vardı . Sezona da kötü başladı haliyle . Sonunda iyi oyunun da etkisi ile çizgisini buldu . Kanada’lı basketbolseverlerin de desteği ile Raptor adına benchten gelen önemli bir silah oldu . Özellikle üçlükleri çok can yaktı . Bunlar bu beşe seçilmesi için yeterliydi , ancak bir üstü ROY ödülünü sezon sonundaki ameliyatının etkisi ve rakibininde artan performansı ile kaçırdı .

Garbajosa her ne kadar sakatlığı nedeni ile play-off’larda takımını yalnız bıraksa da sezon içerisindeki performansı ile bunu haketmişti . Kritik anlarda takımına kazandırdığı ölümcül üçlükler , savunmadaki top çalma maarifetleri ve sezon boyu tecrğbesi ile takım içinde önemli bir yeri vardı . Bunlarda onun bu beşe girmesinde etkendi .

Yılın Koçu’da bizden çıktı . Her ne kadar haberi ilk duyduğumda sevince boğulsam da sağlam kafa ile düşününce insan hatalı oluğnu anlıyor . Yazıktır günahtır Sloan’a , Avery’e , Bu kadar ucuz olmamalıydı bu ödül diye düşünüyorum . Geçen yıl en kötü koçlar arasında parmakla gösterilen , iki sezondur ilk gidecek ismin Mitchell olacağı dedikoduları olurken takımda neler neler değişti ama onun yeri değişmedi . Ne yani koç aynı koç 20 galibiyet fazla alıp ,  Doğu’da zirveye oynayan bir takım  olduğumuz için mi ona gitti . En çok gelişme kaydeden takım ödülü falan olsa neyse ama biraz haksızlık var gibi . Bu takımın yaratılmasında en büyük pay Colangeleo ve Gherardini’ye aittir .Elbette onları lige hazırlayıp uyum süreçlerini atlatmalarında Mitchell’ın  katkısı büyüktü ama sanki başarının mimarı o’ymuş gibi gösterilmesi koyuyor bana . Bakalım yılın GM’si olabilecek mi ama olmassa ayıptır be kardeşim . Acaba basın mensupları hangi ödülü  somutlaştıracağını mı şaşırdı kim bilir . Aslında bu birazda kamu vicdanına kalmış bir olay . Basın verirse oyları alacak ama vermeleri gerektiğine inanıyorum – umuyorum- ben .

Son olarakta NBA’in tuzu biberi olan All-NBA Team’ler hakkında konuşalım .Bu üç takım ( 15 isim )  arasında tek bir oyuncumuz yer aldı ki oda beklenildiği gibi Bosh oldu . Bosh NBA’in en iyi 2. Beşinde yer aldı , bu beşi bir daha hatırlatmak gerekirse ,

Chris Bosh
  Yao Ming
  LeBron James
  Gilbert Arenas
  Tracy McGrady

Kuşkusuz Bosh burda yer almayı hak etti . 2003 Draftı’nın yeni yeni parlayan bu yıldızı genç yaşta olmasına rağmen oldukça olgun . Sahada yeterince agrasif , çok koşan  topla son derece hızlı hareket edebilen , post-up’ları ile rakiplere zor anlar yaşatan , gerektiğinde anında boş ismi görebilen ve takımın %36 üçlük üretebilmesinde de katkıları olan bir isim Bosh . Kim bilir ileride 1. All-Team kadrosunda belkide MVP olarak görürüz onu .

Acısıyla tatlısıyla bol ödülüle iyi bir sezon geçirdik . Keşke tecrübesizliğimizi yenip Play-off’larda başarılı bir seviyede noktalayabilseydik . Neyse artık önümüze bakacaz . GM’mizin Colangelo olduğunu düşünürsek  yine hareketli bir Off-Season geçireceğimizi varsayıyorum . Umarım bu ölü 2-3 ay bizim için olumlu geçerde 2008 için hazır oluruz ..

« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2007, 21:51:44 Gönderen: heatmans »

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #12 : 11 Mayıs 2007, 22:09:56 »
 Eline sağlık Kaan,bir güzel yazı daha yazmışssın.İlk tur Wizards'la eşleşseniz aslında her şey daha farklı olabilirdi ama Nets'le eşleşmeniz ve playofflardaki tecrübesizlik,daha yeni takım olmak sizi etkiledi.Son maçı kazanacak yere de geldiniz ama olmadı,eğer o maçı alsaydınız Raptors sahasında son maçı alırdı bence.Neyse artık seneye daha da etkili bir takım olacak Raptors...

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #13 : 16 Temmuz 2007, 21:43:18 »
     Yeni yazımıda yazdım(mıştım) 2 hafta oldu yazalı ama sitenin kapalı oluşu tatile çeıkışım falan eklenmedi kaldı . Anasayfada ekli ama çok düzensiz eklenmiş paragraf vs yok . Burda esaslısı var hadi kolay gelsin okuyuverin :D  Yorumlayıverin ...

Off-Season -1-

Merhaba Raptors taraftarları . 2 aylık bir aranın ardından yeni yazımla karşınzdayım .
  Sezon bitti ve oyuncular tatile girdi . Ama yöneticiler , menajerler için sezon daha yeni başlıyor . Off-Season’dan bahsediyoruz ve NBA’de şu sıralar gayet hareketli günler yaşanıyor . Herşey Draft ile başladı ve takasların ardı arkası gelmedi . Daha sonra açılan Free-Agent piyasası ve dedikodular , sonuçlanmayan problemler , sorunlar , birbirinden ilginç takas senaryoları vs vs . Off-Season yine her zamanki gibi hareketli ve  heyecanlı geçiyor . Herkesin tek bir hedefi var , bir gün o sarı kupayı kucaklamak .

Off-Season’a şöyle bir girdikte geçen yazımızdan yarım kalan bişey vardı . Yılın GM’si ödülü . Toronto Raptors GM’si Bryan Colangelo geçen sene takımda yaptığı revizyon ile takımı bir üst düzeye çıkarıp sınıf atlatmasının ardından 2. kez bu ödüle layık görüldü . Hak ettiğinden bahsetmiştik . En azından Mitchell Coach of the Year oluyorsa ; Colangelo’nun bu ödülü havada kapacağından bahsettim geçen yazıda . Ama neyse bu güzel yazıyı Mitchell’la karartmayalım şimdi .

Colangelo ödülü aldıda boş dururmu hemen gelecek sezonlar için yapılanmaya başladı . İlk hamlesi Detroit’ten Delfino’yu  takas edip takıma getirtmek oldu . İkinci hedef ise Free-Agent piyasasıydı bir kaç kişiyle ilgilendi belkide teklifler edildi ama nihayi kararı Colangelo verdi ve Miami’den bu sene serbest kalan Kapono’yu takıma monte etti . Öncelikle bu hamleleri değerlendirelim .

Yapılan Hamleler

Sırayla gidelim ve ilk olarak Delfino olayı ile başlayalım . Öncelikle Delfino’yu alırken karşılığında yalnızca draft hakları verdik . Takımın sahibi Colangelo’da takasın ardından verdiği demeçlerde sürekli Delfino’yu övdü , ona olan güvenini belirtti . Bir demecinde ise ‘’ Delfino’yu takıma kattık ve karşılığında iki bilinmeyeni verdik . ‘’ demişti .

C.Delfino = 2009 (2.Tur ) + 2011 ( 2.Tur )

Takas bu şekilde oldu . Açıkçası Delfino’yu NBATv reklamlarında Okafor’un üzerinden bastığı bir-iki smaç dışında çok tanımadım . Ama az çok izlediğim maçlarda onun gözüpek , yetenekli , zaman zaman pis işlere kalkışan , skorer kimlikli biri olarak gördüm . NBA’e hala ttunmakta zorluk çekmesi cabası , ancak aradığı ortamı bu Avrupa takımında bulacaktır . Özellikle Parker’ın arkasından gelip 3 numarada takıma önemli katkılar yapabilir .

Bir diğer haber Kapono ile 4 yıllık anlaştığımız haberiydi . Şu an için bir kesinlik bulunmamakla beraber %99 Kaponon’nun Toronto’da olduğunu söyleyebiliriz . Kesin konuşmayı sevmem sonuçta Kapono Free-Agent bir forvet ve 11 Temmuz’a kadar ne olacağı belli olmaz . Yazıyı yazdıktan 3-4 gün sonra kontratını imzalayıp 24 numaralı formasını sırtına geçirir . Büyük bir ihtimalle kontratı 4 yıllık olacak ve Kapono bu 4 yıl için 24 milyon dolar alacak , yani senede 6 milyon dolar .
  Açıkçası ben bu paranın Kapono tipinde bir oyuncu için fazla olduğunu düşünüyorum . Salary’miz biraz rahatladı derken yapılan bu hamle planları bozabilir . Senelik 6 milyon dolar hiç savunması olmayan , kendi şutunu yaratmakta bile zorlanan ve sürekli hücuma dönük tek yönlü oynayan bir oyuncu için saçmalıktır . Tehlikeside var bu işin göz ardı etmemek lazım ki örnekleri de çokça var bunu ; kontratı kapp yatabileceği ihtimali ki bunu düşünmek bile istemiyorum . Umarım sistemde yararlı olur ve sadece ceza şutlarını kesebilmek yerine kendini geliştirir . 

Draft 2007

Aslında buna değinmeyecektim bu yazıda ama yinede kısaca bahsetmekte yarar var . Toronto 2007 Draftı’nda seçim yapmadı , daha önceden haklarını devretmişti zaten . Ancak Colangelo Spurs’un 58. Sırada seçtiği Yunan Giorgos Printezis’i takıma kattı . Hemen 1-2 gün sonrada bu oyuncunun Olimpiakos ile anlaşmasının ardından Draft defteri bizim için kapandı . Belki birkaç sezon sonra ihtiyaç duyarda çağırırız ...

Free-Agent Pazarı

Off-Season’un bir diğer önemli hamlelerinin gerçekleştiği dönem FA piyasasıdır . Bizdende şu an için 4 oyuncu bu piyasanın içinde kendine takım bulmaya uğraşıyor . Belkide bizimle tekrar anlaşacaklar . Elbette bizde farklı oyuncularla flört edebiliyoruz . Nitekim Kapono’yu Free-Agent olarak kadromuza kattık . Şimdi şöyle  bizimle kontratı bitmiş oyuculara ve durumlarına göz atalım .

** Mo - Petterson

Şu an için NBA’in en gözde Free-Agent’larından biri Mo-Pete . Ciddi olarak bu oyuncu ile ilgilenen 8 takım var  ve eminim ki dahası da ilgilenmiştir . Şu an bu oyunuyu kadrolarında görmek isteyen takımların bazıları Utah , Knicks , Cavs , Miami , Warrios ve Detroit olarak gösterilebilir . Büyük bir ihtimalle de bunlardan birinin yolunu tutacak Mo-Pete . Tabi bizde kalmasını elbette isterim gerektiğinde bize verdiği katkılar tartışılmaz ancak şu an ciddi olarak bu oyuncuyla görüşmedik ve kontrat teklif sunmadık . Tabi birde işin şu tarafı var , olurda bizde kalırsa bu oyuncuya muhakkak Kapono’dan yüksek değer biçilmesi gerekir .

** Diğerleri

En gözde Free-Agent Mo-Pete bizim takımdan olarak . Bir de diğer 3 isim var ki onlara şu ana kadar kayda değer bir teklif gelmedi . Öncelikle bu isimlerden biri  Darrick Martin . 36 yaşında artık iyiden iyiye veteran olması önünde TJ Ford – Calderon ikilisinin olması şansını azaltıyor . Bir diğeri Pape Sow . Bu oyuncu 2 yıl öncesine kadar takımda az-çok yeri olan bir uzunken geçen sene yapılan hamleler ile birden arka plana itildi . Daha 25 yaşında olması belki diğer takımların iştahını kabartabilir ancak sanmıyorum gideceğini . Son olarak Uros Slokar var . Bu sene takımda fazla şans bulamadı . Bu yüzden gidecekleer arasında olabilir ama ben bu 3 oyuncunun da gideceğini sanmıyorum . Daha ne bir ciddi teklif var ne de bunlar hakkında konuşılan bir dedikodu .

Bizim Free-Agent Pazarı’ndan  ilgilendiğimiz oyunculara şöyle bir göz atacak olursak Colangelo’nun istediğini aldığını görebiliriz.Fakat hala ilgilendiğimiz bir iki oyuncu daha var . Bu piyasanın ilk meyvesini 24 milyon dolar karşılığında Kapono’yu kadromuza katacağız . İlgilendiğimiz bir diğer oyuncu Golden State’in 2 numarası Matt Barnes . Şuana kadar almak için bir girişim yapmadık ancak şöyle bir durumda göze çarpıyor . Golde State Morris Peterson ile ciddi bir biçimde ilgileniyor . Sign&Trade formülü ile bu ikilinin yanlarına birkaç isim veya draft vs yerleştirilerel takas edilmesi. Durumlar şu anlık böyle , ancak  daha sezonunu başlamasına çok var ve neyin ne olacağı belli olmaz .

Salary’de biraz boşluk oldu . Şu an yaklaşık bi 4 milyon dolarlık ekstra seçeneğimiz var . Miami’de olmasına rağmen Alonzo Mourning eski hesap-kitap’tan dolayı 4 milyon dolarlık bi miktarı bizden temin ediyordu . Onun kontratının sonlanması üzerine bizde bu parayı vermekten kurtulduk . Mo-Pete’in yerine de Kapono’ya verilen 6 milyon dolarlık kontratın ardından hala 4 milyon dolarlık bi ekstramız mevcut . Bunu değerlendirir mi Colangelo bilemeyecem . Takımda parayı en hak eden isimlerdne biri Calderon ki yıllık 2 milyon dolar alıyor . Onun yaptığı katkılar tartışılmaz bile takıma . Colangelo’da bir çok yerde duyulan dedikodulara bir cevap olarak Calderon’u takımda tutacaklarını takımdan göndermeyi düşünmediklerini söyledi .

Geçen ayki yazımda Colangelo faktörü ile yazı oldukça hareketli geçireceğimizin sinyallerini vermiştim . Şimdilik Off-Season’un başında yaptığımız ataklarla gelecek sezonların yatırımını yapmaya başladık . Belki dahada hamle , değişim vs görebiliriz .

Kaan Mert Kayrak
 heatmans@nbatr.com 
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2007, 14:16:59 Gönderen: Heatmans »

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
« Yanıtla #14 : 16 Temmuz 2007, 22:04:03 »
Eline sağlık Kaan güzel yazmışsın yine. :afro: :beach:
Toronto yabancı şahsiyet(insan) toplamaya devam ediyor.Güzel hamlelerine devam ediyor Colengelo.Bunlara güzel değinmişsin :good:.Bir FA alarak salarydeki boşluk doldurulabilir ama FA piyasasında az international oyuncu var >:D.Yine neyapıp edip Colengelo getirir birini.Oranın boş kalacağını sanmıyorum.Özellikle bir uzun gelse iyi olur. :cool:
Seneye yine playofflarda bize denk gelmeyin sakın haa :bleh: bu sefer daha kötü ezeriz sizi. :kupa:  Hadi bir dahaki yazılarını bekliyoruz eline sağlık. ;)

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #15 : 17 Temmuz 2007, 08:28:46 »
Toronto her geçen gün yabancı oyuncu sayısını artırıyor,akıllarında sadece yabancı oyuncu var herhalde transfer için,şu drafttan bile bizden aldıkları adam hiç bir işe yaramayacak gibi gözüküyor ama Avrupalı olmaları onları cezbetmiş olmalı,bizde zaten seve seve verdik onu Raptors'a..
Mo-Peterson'ı gözden çıkardıktan sonra-ki ben olsam takımda tutardım o tip bir oyuncuyu- Kapono ile bu kadar yüksek bir paraya anlaşmak yanlış bir tercih bana göre,fazla alternatifi olmayan bir oyuncu olan Kapono bu kadar para alacaksa vay halimize..
Genel anlamda güzel yazı olmuş,eline sağlık Kaan..

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 17 Temmuz 2007, 18:14:05 »
Yazıyı en orjinal haliyle okuduğum için ne şanslıyım :-D Walla Kaan'ın yazıyı yazdığı gece sıcağı sıcağına okudum önce belirtmem lazım adam işi biliyor..Gerçekten çok iyi yazdı herşeyi..

Toronto'nun zaten tek sorunu şuan için Coach pozisyonun da bunu Kaan'da yorumlarında olsun devamlı vurguluyor..Bence Mitchell yerine çok daha kaliteli bir coach'la beraber Raptors daha büyük bir atılım yapar..Ama Mitchell'ın olduğu yerde herşey sadece bir umuttan öteye gitmiyor gibi..

Ama Kaan'ın yazdığı bir çok şeyi umarım Mitchell bozmaz..

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo
« Yanıtla #17 : 17 Temmuz 2007, 20:39:14 »
  Valla colengelo neden bu kadar çok oyuncu almaya çalıştı çözemedim ama bildiğim bir şey var
 eğer bunlar elinde patlarsa nba in zekeden soraki maskarası olur

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 17 Temmuz 2007, 20:42:06 »
  Valla colengelo neden bu kadar çok oyuncu almaya çalıştı çözemedim ama bildiğim bir şey var
 eğer bunlar elinde patlarsa nba in zekeden soraki maskarası olur
New York çeteleri iş başında sağlı sollu konu Zeke geliyor :-D
colengelo risk aldı almasına da Apo abinin dediği gibi elinde patlama ihtimali de var..

Çevrimdışı NYK

• The Doc
  • MVP
  • McClaaaaaaaane!!!!!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 17 Temmuz 2007, 22:40:57 »
Eline sağlık,gayet güzel analiz etmişsin.

Bir ekleme : Morris Peterson gibi çok yönlü ve yararlı bir eleman Hornets'tan MLE ile yıllık 5.3 milyon alacak.Kapono ise (bakınız özelliklerini tanımlamıyorum bile zira sadece 3'lük atabiliyor) 6 milyon alacak yıllık.

Colangelo'nun bu kadar büyük gaf yaptığını ilk kez görüyorum.
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2007, 23:06:02 Gönderen: NYK »

Yippi Ka Yey motherfucker...

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 17 Temmuz 2007, 23:00:33 »
Kaano yazın güzel olmuş kardeşim.Ekleme ya da çıkarma yapma bize düşmez ama şöyle olası takasları falanda değerlendirseydin fena olmazdı.Yinede çok güzel bir yazı olmuş, tebrikler...

Çevrimdışı RaRe

• forumun Ender'i
  • MVP
  • Rütbeliler gelir geçer üyelerin ruhu bize yeter!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 18 Temmuz 2007, 00:12:23 »
yazıyı okuyunca bişey aklıma geldi...toronto bu şekilde yabancı oyuncu alımını ne kadar sürdürür...ve bu yapılanmayla avrupa tarzı savunması öncelikli bi takı olup spurs gibi bi ekol sahibi olabilir mi...
bence pek de zor değil ama avrupadan gelen oyuncuların bir çoğunun ayaklarının yavaş kaldığını,fizik olarak yetersiz olduklarını göz önüne alırsak biraz zor tabi...ve tabi bi de coach faktörü var...gm kaliteli olmasına karşın popoviç gibi bi koça sahip olmadıktan sonra bu iş onlar için zor olur...ence 1-2 sene içinde coach da değişir bu takımda...yazıda da zaten memnun olunmadığı görülüyor...

TİLL I collapse... I am what I am...
Adı daha önce konmuş finallere karşı Takım Ruhu...

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #22 : 18 Eylül 2007, 07:02:58 »
 Toronto Avrupa'da Avrupa Toronto'da

Eurobasket-07 ve EuropeLive üzerine

http://www.nbatr.com/toronto-raptors/toronto-avrupa-da-avrupa-toronto-da.html

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 17 Ekim 2007, 01:23:56 »
Kaan Mert'in Toronto Raptors'la ilgili yeni yazısı :-D

Avrupa Macerası Bize Yaramadı

http://www.nbatr.com/toronto-raptors/avrupa-macerasi-bize-yaramadi.html

(Ellerine sağlık Kaan Mert walla güzel olmuş..Adam işi biliyor..)

Çevrimdışı OğuzCan

• Melankolik
  • Yönetici
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 17 Ekim 2007, 13:43:19 »
Kaan yazı çok güzel olmuş epey önceden okumuştum gerçi ama yeni yorum yazıyorum yayınlanmasını bekledim :P ;D Çok güzel inceleme Kaan güzel yazı. Zaten biz biliyoruz seni (: