Anket

Boy uzunluğu gerçekten serbest atışta zorluğu arttırıyor mu?

Evet,kesinlikle
17 (35.4%)
Hayır
25 (52.1%)
Kararsız
6 (12.5%)

Toplam Oy Verenler: 48

Gönderen Konu: Uzunlar ve Serbest Atış Sorunları  (Okunma sayısı 27941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Anto James

• Brotherhood
  • Rookie
  • **
  • T-mac LeBron Fan
    • Profili Görüntüle
Uzunlar ve Serbest Atış Sorunları
« : 20 Ağustos 2008, 15:19:10 »
Sizi bilmem ama ben de yaşıma göre uzun bir basketbolcuyum ve açıkça konuşmak gerekirse ben de serbest atışlarda bayağı kazmayım :-D.Uzadıkça da ne hikmettir anlamıyorum daha kötü atıyorum.O yüzden açma gereği duydum.Bu başlıkta boy uzunluğunun serbest atışlara etkisini,çözümlerini vb. tartışalım...
Hepimiz Jordan'ın yetenekleriyle doğabilirdik;ama çalışmadan asla gerçek Jordan olamazdık...   By Anto James

Çevrimdışı BlacK_SmokE

• Ayın Üyesi / SixouL
  • Starter
    • Profili Görüntüle
Ynt: Uzunlar ve Serbest Atış Sorunları
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2008, 15:23:42 »
Boy uzunluğu değil de gücünü ayarlayamama serbest atışta kötüye gitmeye neden oluyor bence, yoksa Yao, Nowitki, Garnett'e bakarsak hiçbirinin serbest atışı kötü değil, hatta hepsinin serbest atışları iyi. Serbest atışın kötüleşmesinde boyun uzamasının pek etkisinin olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Çevrimdışı duncan21spurs

• No Trashtalk
  • Rookie
  • **
  • Sadece duvarlar Dönmez.....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2008, 15:25:38 »
Boyla filan alakası yok bu olayın bilek hassasiyeti ve kas yapısıyla ilgili...Avrupa'daki uzunlar takır takır atıyorlar valla...NBA'de uzunlara uygulanan ağır fiziksel antremanlardan sonra bilek hassasiyeti denen bir şey kalmıyor hiçbirinde...

İsterse bileği doğuştan düzgün olsun bu uzunların...NBA'deki antremanlara maruz kaldıkları anda o hassayitedinde sonu geliyor...Yani boyla filan alakası yok...O zaman Yao Ming'in tuğla atması lazım...

Bir kaç örnek vereyim belki daha iyi anlatırım ne demek istediğimi...

Bir Shaq'a, B.Wallace'a bakın bir de Y.Ming'e Memo'ya Dirk'e bakın...Ne kadar güç depolarlarsa yani kasları ne kadar gelişirse bilekleri de aynı oranda bozuluyor...Boy hikayesi işin...

Çevrimdışı Anto James

• Brotherhood
  • Rookie
  • **
  • T-mac LeBron Fan
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 20 Ağustos 2008, 16:03:26 »
Abi ben ağırlık çalışıyorum ama 5 kilocuk takım arkadaşlarımdan(ya da sınıf diyeyim:D) çok az daha güçlüyüm.Ben de bilek mi yok...Tüh tüh...Gerçi benim atamamamın nedeni zıplamadan asla şut atmamam da olabilir.Hele stop jump shot yapmaya bayılan biri olduğuma göre...
Hepimiz Jordan'ın yetenekleriyle doğabilirdik;ama çalışmadan asla gerçek Jordan olamazdık...   By Anto James

Çevrimdışı OğuzCan

• Melankolik
  • Yönetici
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 20 Ağustos 2008, 16:07:09 »
Evet kesinlikle kasla alakalıdır serbest atış.Bileğin düzgün olmasıda etken tabi. Ama kaslar çoğaldıkça atış zorlaşır dengesizleşir.

Çevrimdışı DaviD#Villa

• Flameman
  • All-Star
  • ben lost adasından 12 saatte kurtulurum nokta
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 20 Ağustos 2008, 16:25:04 »
Boyla filan alakası yok bu olayın bilek hassasiyeti ve kas yapısıyla ilgili...Avrupa'daki uzunlar takır takır atıyorlar valla...NBA'de uzunlara uygulanan ağır fiziksel antremanlardan sonra bilek hassasiyeti denen bir şey kalmıyor hiçbirinde...

İsterse bileği doğuştan düzgün olsun bu uzunların...NBA'deki antremanlara maruz kaldıkları anda o hassayitedinde sonu geliyor...Yani boyla filan alakası yok...O zaman Yao Ming'in tuğla atması lazım...

Bir kaç örnek vereyim belki daha iyi anlatırım ne demek istediğimi...

Bir Shaq'a, B.Wallace'a bakın bir de Y.Ming'e Memo'ya Dirk'e bakın...Ne kadar güç depolarlarsa yani kasları ne kadar gelişirse bilekleri de aynı oranda bozuluyor...Boy hikayesi işin...
daha ne denir işte imzamıda atarım altına
serbest atış aratken zıplamassın kolların omuzdan bileğe kadaryay gibi uzaması lazım ama howard'da shaq'ta ki kollar yay değil mancınık olmuş artık o yüzden atamıyolar başka şekil denemeliler yoksa hep %50 lerle atarlar

Çevrimdışı the_apo_1

• _ThE__ThUG_
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 20 Ağustos 2008, 16:45:49 »
Kaslarla serbest atışı nasıl alakalandırdınız çok merak ediyorum valla...

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
« Yanıtla #7 : 20 Ağustos 2008, 17:08:47 »
Abi ben ağırlık çalışıyorum ama 5 kilocuk takım arkadaşlarımdan(ya da sınıf diyeyim:D) çok az daha güçlüyüm.Ben de bilek mi yok...Tüh tüh...Gerçi benim atamamamın nedeni zıplamadan asla şut atmamam da olabilir.Hele stop jump shot yapmaya bayılan biri olduğuma göre...

Çalışmakla olacak şeyler bunlar. Sokak aralarında 4-5 atış yapmakla asla gelişmez. Yada ben iyi atamıyorum dersen yanlış olur. Düzenli bir şekilde çalışmak gerek bu iş için.  :wink:

Şut mekanizmasının iyi işlemesi gerek. Bu oyunculara küçüklükten bu yana öğretilmeye çalışılır. Aslında uzun oyuncunun kısa oyuncuya göre bir farkı vardı. Çemberle yaptığı atış açısına da bağlıdır yani kısa oyuncunun vereceği bombe ile uzun oyuncunun vereceği bombe bir değildir. Ancak bu da çalışarak geliştirilebilir.

En güzel örneğinden bakınız Yao Ming'e... Kariyeri boyunca FT %82 küsür atmış bir oyuncudur. Peki boyu kaçtı? 2.29!
Dirk Nowitzki'nin kariyer ortalaması ise %87'dir. Daha böyle çok örnek var....

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı duncan21spurs

• No Trashtalk
  • Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 20 Ağustos 2008, 18:05:28 »
Kaslarla serbest atışı nasıl alakalandırdınız çok merak ediyorum valla...

Peki sen neye bağlıyosun hocam...Basketbolcu adamsın bunu bilmen lazım...Hiç salonda ağırlık çalıştıktan sonra serbest atış denedin mi...?

O dirsekle elin arasındaki bölüm kaskatıyken ve de normalin üsütnde bir şişkinlik hareketlerini sınırlıyorken bu oyuculardan nasıl bombe vermesini bekliyorsun toplara...? Kısa oyuncular çok sık şut antreamnı yapıyorlar, ama uzunlar yapıyor mu...Adamaların antreman programında önceliğin şut olduğunu sanmıyorum ben şahsen...

Bir de siyahi oyuncuların kas yapısının daha farklı olduğunu biliyoruz, yani daha geişmiş kaslara sahip oldukları apaçık ortada genetik birşey bu sonuçta...NBA'de iyi faul atıyor, yüzdesi iyi dediğimiz bütün uzunların uluslararası oyuncular olduğu da ortada zaten...

Ha bu iyi faul atan oyuncuların diğerlerine oranla daha fazla çalıştığı da var tabi ama bu da tercih meselesi o adamlar bu kadar çalışacaklarına vakitlerini salonda geçirselerdi çok daha farklı olurdu herşey...

Kısaca bir taraf şut antremanı yaparken fiziksel yönden kaybediyor...Diğer tarafta uzunlarda salonlarda ağırlıklarla oynarken şut atamaz hale geliyorlar ve bilekleri kaskatı kesiliyor hepsinin...

Küçük bir örnek de vereyim bu sene gittiğim spor salonundaki hocamızın boyu 1.70 6 senedir bu işi yapıyormuş kilosu ne az ne fazla ve adam kaç barfiks çekebiliyor...Sadece 5...Dediğine göre kaslar çalışıp şişince kolun katlanmasını engelliyormuş bu yüzden kendini yukarı çekerken de doğal olarak acı çekiyormuş...Şimdi ne alaka diyeceksin, ama bu uzunların faul çizgisindeki aşağıdan yukarıya doğru yaylanamama sebepleri de bu kasların esnekliği alıp götürmesidir...
« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2008, 18:09:36 Gönderen: duncan21spurs »

Çevrimdışı 2pac

• <THUG|LİFE>
  • Rookie
  • **
  • 2PAC İS LEGEND AND LEGEND'S NOT DEAD
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 20 Ağustos 2008, 18:21:40 »
bence boy daha çok avantaj sağlar potaya daha yumuşak bırakabilirsin topu
LİFE BY THE GUN-DİE BY THE GUN

Çevrimdışı Ilkkan

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 20 Ağustos 2008, 18:57:59 »
Güzel bir konu . Uzunlar , serbest atışlarda hep kısalara nazaran problem yaşarlar , bu da çok doğal bir olaydır , bir sürü de nedeni vardır .

Mesela ağırlık çok etki gösterir . Mesela bu yüzden Howard , Shaq , LeBron gibi oyuncuların şutları genelde daha kötüdür . Ağırlık çalıştıktan sonra şut atmak hele ki , çok zordur . Ama atıyorum Avrupa ' lı uzunlarda bunları pek göremiyoruz , o da oyun stilleri ve çalışmamalarından dolayı . Onlar genelde zıplayamadıkları , güçsüz oldukları için , hep böyle WNBA ve Steve Nash tarzı oyuna yöneliyorlar , ama bakın anormal atletik isimlerde var burada , en belirgin örneği de Robertas Javtokas . Adam Dwight Howard ' dan farksız bir atlet , aynı zamanda çok güçlü ve omuzları da geniş . İşte böyle oyuncularda faul problemi yaşıyor , o yüzden Mehmet Okur , Raef LaFrentz gibi '' Avrupa tipli '' oyuncularda bunlar görülüyor . Howard , Shaq , Ben Wallace , LeBron gibi ağırlık bassalardı , şu an öyle şut atamazlardı . Ağırlığın da çok etkisi vardır , az çalışanda pek görülmez ama bu saydığım isimler kadar çalışınca görülüyor , şut atınca omuzları bile sığmıyor adamların yahu . Böyle yumuşak uzunlar atar ama , bakınız , Raef , Memo , Dirk , Yao . Yani o kadar güç uygulanıyor size , aynı şekilde oynarken de itişme - kakışma . Yani uzunlarda yani pivotlarda istenen şey ilk şey kalıptır . Bir oyun kurucu yada forvet için bunlar aranmaz ama pivotta bu çok önemlidir . Yani bir kısaya da , uzunlara yapılan muameleyi yapsan ,  onlarında şut yüzdeleri bozulur . Tabi haliyle bu kadar kastan söz ettik , zencilerin de kasları bilindiği üzere beyazlara göre daha fazla , hatta bütün vücut denebilir . Bunun da etkisi vardır elbet , beyaz oyuncularda genelde atletik doğmadıklarından ve bu konu üzerinde çaba sarf etmediklerinden dolayı onlarda kendilerini WNBA oyuncuları gibi şuta adıyorlar ve vücutları da zencilere nazaran bu konuda daha avantajlı . Ama tabi sadece ağırlık da değil . Kısalar , uzunlara göre daha rahat hareket edebiliyor , daha rahat güç verebiliyorlar . Yani uzunlar , her halukarda dezavantajlı .

Çevrimdışı Anto James

• Brotherhood
  • Rookie
  • **
  • T-mac LeBron Fan
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 20 Ağustos 2008, 19:00:28 »

Çalışmakla olacak şeyler bunlar. Sokak aralarında 4-5 atış yapmakla asla gelişmez. Yada ben iyi atamıyorum dersen yanlış olur. Düzenli bir şekilde çalışmak gerek bu iş için.  :wink:

Aynen katılıyorum:D...Öğrencilikten basketbol adına fazla bir çalışma yapamıyorum...Bu konunun üzerine düşeceğim her fırsatta zaten:wink:

Çevrimdışı the_apo_1

• _ThE__ThUG_
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 20 Ağustos 2008, 22:06:58 »

Peki sen neye bağlıyosun hocam...Basketbolcu adamsın bunu bilmen lazım...Hiç salonda ağırlık çalıştıktan sonra serbest atış denedin mi...?

O dirsekle elin arasındaki bölüm kaskatıyken ve de normalin üsütnde bir şişkinlik hareketlerini sınırlıyorken bu oyuculardan nasıl bombe vermesini bekliyorsun toplara...? Kısa oyuncular çok sık şut antreamnı yapıyorlar, ama uzunlar yapıyor mu...Adamaların antreman programında önceliğin şut olduğunu sanmıyorum ben şahsen...

Bir de siyahi oyuncuların kas yapısının daha farklı olduğunu biliyoruz, yani daha geişmiş kaslara sahip oldukları apaçık ortada genetik birşey bu sonuçta...NBA'de iyi faul atıyor, yüzdesi iyi dediğimiz bütün uzunların uluslararası oyuncular olduğu da ortada zaten...

Ha bu iyi faul atan oyuncuların diğerlerine oranla daha fazla çalıştığı da var tabi ama bu da tercih meselesi o adamlar bu kadar çalışacaklarına vakitlerini salonda geçirselerdi çok daha farklı olurdu herşey...

Kısaca bir taraf şut antremanı yaparken fiziksel yönden kaybediyor...Diğer tarafta uzunlarda salonlarda ağırlıklarla oynarken şut atamaz hale geliyorlar ve bilekleri kaskatı kesiliyor hepsinin...

Küçük bir örnek de vereyim bu sene gittiğim spor salonundaki hocamızın boyu 1.70 6 senedir bu işi yapıyormuş kilosu ne az ne fazla ve adam kaç barfiks çekebiliyor...Sadece 5...Dediğine göre kaslar çalışıp şişince kolun katlanmasını engelliyormuş bu yüzden kendini yukarı çekerken de doğal olarak acı çekiyormuş...Şimdi ne alaka diyeceksin, ama bu uzunların faul çizgisindeki aşağıdan yukarıya doğru yaylanamama sebepleri de bu kasların esnekliği alıp götürmesidir...

Maçlara çıkmadan ağırlık basıyor demi bu adamlar :-)

Tamam idmanlarda ağır basılıyor ve kollar yoruluyor..Daha bugün ağırlıktan sonra şut attım biliyorum yani neyin ne olduğunu.

Ama şunuda bilmek lazım ne kadar ağırlık basıyorsa bu adamlar bilinçli şekilde basıyorlar.Yani ağırlığı basıp hadi evimize demiyorlar, açma-germe hareketlierinide yapıyorlar ki senin dediğin gibi kas katı olmasın ;-)

Bu serbest atış (şut) olayı tamamen çalışmakla alakalı.Evet bazılarımız doğuştan iyi şutör ama çalışmadan daha iyi olamaz demi ;-)

Edit:Ayrıca amerika basketbol ekolu ile avrupa ekolu arasında ki fark yüzünden uzunların şut atma olayı farklı bunu bilmeyende yoktur zaten :-)

Çevrimdışı duncan21spurs

• No Trashtalk
  • Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 20 Ağustos 2008, 22:26:05 »
Tabi ki öyle bir şey yok... :-)

Ama bu yapılan antremanların esnekliği ve hassasiyeti götürdüğünü inkar edemezsin...Yine söylüyorum antreman yapan adamsın serbest atışın nasıl alttan üste bi dalgalanma göndererek atıldığını bilirsin (sen farklı atabilirsin de genelde aşağıdan yukarıya itmeyle çıkarılır top elden en azından bana böyle öğretildi bu)...Biliyorsundur ama bir örnek vereyim yinede...Şimdi Duncan'ın kaskatı sadece kollarıyla attığı faullere, Shaq'ın parmak ucuyla attığı faullere bak bir de Hamilton'a Kobe'ye bak...

Hem dolaylı yoldan yine aynı noktaya geliyoruz...Serbest atış çalışanların bir seçim yaptığını söylemiştim...Krstic'in Dirk'ün Memo'nun hangi biri Howard'ın Shaq'ın arkasında durabilir (Shaq için durabiliyordu desek daha doğru )...Yazları NBA oyuncularının çoğu fazla ağırlık çalışmaz şutları bozulmasın diye...Bu bilinen bir gerçektir yazın güçlenirsen sene başında şutlarında bocalamaya başlarsın...Sonradan tekrar bırakınca da dengeni bulursun...Hatta yorumcular bile sezon başında bahsediyorlar bundan...Çok ağırlık çalışmış heralde güçlenmiş ama şutu bozulmuş filan diye...

Dediğim gibi aynı noktadayız karışık bir şekilde olsada...Seçim işi...

« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2008, 22:30:33 Gönderen: duncan21spurs »

Çevrimdışı wiltchamberlain

• Last Sixer Fan
  • Starter
  • Basketbol tarihinin en büyük oyuncusu
    • Profili Görüntüle
    • SIXERS
« Yanıtla #14 : 22 Ağustos 2008, 19:28:24 »
Uzunların yaklaşık %45-50 sinde bu problem var. Bunun en büyük nedenide serbest atış atarken kollarını çok kasıyorlar ve bundan dolayıda güç dengesini tam olarak ayarlayamıyorlar ki zaten bunu ayarlayanlarda iyi bir yüzde ile atıo. Normalde zaten uzunların iyi atması daha mantıklı ama işte bu ayarı yapamamaları sorun yaratıyor

I LOVE SIXERS

Elton Brand WELCOME TO PHILLY

Çevrimdışı Anto James

• Brotherhood
  • Rookie
  • **
  • T-mac LeBron Fan
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 25 Ağustos 2008, 16:48:59 »
Uzunların yaklaşık %45-50 sinde bu problem var. Bunun en büyük nedenide serbest atış atarken kollarını çok kasıyorlar ve bundan dolayıda güç dengesini tam olarak ayarlayamıyorlar ki zaten bunu ayarlayanlarda iyi bir yüzde ile atıo. Normalde zaten uzunların iyi atması daha mantıklı ama işte bu ayarı yapamamaları sorun yaratıyor
Madem öyle diyorsun(mesajın başını kastediyorum),uzunlar bildiğimiz üzere  potaaltından çok daha kolay sayı buluyorlar daha kısa mesafeden zorlanmıyor yani eeee o zaman nasıl oluyor da serbest atışta kendilerini fazla sıkıp atamıyorlar...?!

Çevrimdışı wiltchamberlain

• Last Sixer Fan
  • Starter
  • Basketbol tarihinin en büyük oyuncusu
    • Profili Görüntüle
    • SIXERS
« Yanıtla #16 : 25 Ağustos 2008, 18:31:20 »
Kasıyorlar derken kollarını açmadan atıo. Dirseğin açısı demek istedim. Zaten uzun oyuncu pota altnda sayı üretir. Pota altındaki adamın sürekli dışarıda duracak hali yok. Yakın mesafedan babamda sokyo zaten. 2 metre üstü boyu war. Birde hafif zıplayınca nerdeyse potayla aynı mesafede artık onuda sokamazsa bıraksın gitsin

I LOVE SIXERS

Elton Brand WELCOME TO PHILLY

Çevrimdışı B-Aksöz

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 03 Eylül 2008, 11:01:25 »
[quote author=duncan21spurs link=topic=31801.msg222798#msg222798 date=121924472

[/quote]çok haklısın kaslarla çok ilgisi var bacaklardon gövdeye gövdeden dirseklere ordanda bileğe yaylanma stili ile gider ama kas çok fazla çalışılınca kollay yaylanmaz bu yüzden kötü şut atılır

Çevrimdışı LEGEND*

• Rookie
  • **
  • Winner
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 04 Eylül 2008, 18:04:29 »
Boy kesinlikle daha çok yarar sağlıyor ama potaaltı oyuncuları genellikle şuta çalışmadıkları için bu konuda başarısız oluyor.Arkadaşlarında dediği gibi kaslarda iyice zorlaştırıyor(forumda kimse badici değil anlayamayız o yüzden kasın şutu tam etkisini) ama kassız oyuncular(dirk,yao) serbest atışları çok iyi atıyor ama potaaltında itiş-kakışlara pek gelemezler.

SAS 4ever

Çevrimdışı the_apo_1

• _ThE__ThUG_
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 04 Eylül 2008, 18:16:24 »
Boy kesinlikle daha çok yarar sağlıyor ama potaaltı oyuncuları genellikle şuta çalışmadıkları için bu konuda başarısız oluyor.Arkadaşlarında dediği gibi kaslarda iyice zorlaştırıyor(forumda kimse badici değil anlayamayız o yüzden kasın şutu tam etkisini) ama kassız oyuncular(dirk,yao) serbest atışları çok iyi atıyor ama potaaltında itiş-kakışlara pek gelemezler.

Aksine kasların şuta etkisini çok iyi bilirim 1 sene body yapmışlığım ve bu konuda ufak çaplı araştırma yapmışlığımda var..

Bi Bodyci kası yaparsan tabi ki şut atamazsın....Ama bi basketbolcu bodyci kası yapmaz neden yapsın ki ???

Bu olay tamamen alt yapıdan kaynaklanıyor bana kalırsa...

Lebron, Howard gibi oyuncular lise ya da üniversite çağlarında diğerlerine çok güçlü olduklarında ve de savunmaların onları zorlayamamalarından her pozisyonu smaç ya da turnikeyle bitirmeye alışıyorlar,yani şut atmaya gerek duymuyorlar.

Avrupadan gelen oyuncular ise beyaz kökenli olmalarından ve rakipleriyle aynı avantajlara sahip olmalarından dolayı kendilerine avantaj elde etmek için ister istemez şutlarını geliştirmek zorundalar.

Çevrimdışı LEGEND*

• Rookie
  • **
  • Winner
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 04 Eylül 2008, 18:20:17 »
body kadar değilde yinede yolda görsen tırsacağın kadr kaslı oyuncular kastım.LeBron,howard,shaq vs oyuncular genellikle ağırlık çalışır ve en önemli özl. leride budur.Bugün shaq bu kadar güçlü olmasa bu kadar dominant olabilir miydi?

SAS 4ever

Çevrimdışı the_apo_1

• _ThE__ThUG_
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 04 Eylül 2008, 18:23:25 »
Dominantlıkla serbest atış sorununun ortak noktası, alakası ne ??
Shaq'ın serbest atış sorunu ellerinin epeyi büyük hatta kocaman olmasıyla alakalı.

Çevrimdışı BostonPierce

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 06 Eylül 2008, 01:04:01 »
Aslında Uzunlar Çok iyi Serbest Atış atıyo bknz:Yao..Avrupadada bunların örnekleri bayağı fazla..Aslında Nbade uzunlara fazla yani çok fazla atış çalıştırmıyolar nasıl desem daha fazla ağırlık pas atma koşu gibi şeylere ağırlık veriyolar bundan olabilir bide  gücü iyi ayarlamak gerek..(:

Çevrimdışı Ç@to_Wade

• Hersikiministratör
  • Moderator
  • Superstar
  • MVP!
    • Profili Görüntüle
    • NBA Tr
« Yanıtla #23 : 06 Eylül 2008, 21:52:21 »
Bütün kısalar iyi serbest atış atar diye de bir şey yok ki uzunların serbest atış problemi olsun bence boyla serbest atışların uzaktan yakından alâkası yok.

Çevrimdışı indaplace2be

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
    • Lappappa
« Yanıtla #24 : 07 Ekim 2008, 04:29:26 »
Boy uzunluğunun ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bence serbest atış ve genel şut prensibi çalışmaya dayalı olan bir şey. Reggie Miller beyaz mı? Ya da Memo kötü bir şutör mü? Sadece çalışmaya bağlı olan şeyler bunlar, boy filan deyip kendinizi kandırmayın arkadaşlar.
http://lappappa.blogspot.com

Lappaptan gelenlere...