Toplam Oy Verenler: 48
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Slam'de bir Shaq röportajı okuduğumda Shaq "keşke serbest atışların üzerinde durup çalışsaydım" gibi bir ifade kullanıyordu. Sanırım tamamen çalışmayla alakalı.
Alıntı yapılan: berkay19 - 16 Eylül 2010, 00:56:59Slam'de bir Shaq röportajı okuduğumda Shaq "keşke serbest atışların üzerinde durup çalışsaydım" gibi bir ifade kullanıyordu. Sanırım tamamen çalışmayla alakalı. Tamamen çalışmayla ilgili olsa Ömer Aşık iyi atardı heralde..
Güzel bir konu . Uzunlar , serbest atışlarda hep kısalara nazaran problem yaşarlar , bu da çok doğal bir olaydır , bir sürü de nedeni vardır . Mesela ağırlık çok etki gösterir . Mesela bu yüzden Howard , Shaq , LeBron gibi oyuncuların şutları genelde daha kötüdür . Ağırlık çalıştıktan sonra şut atmak hele ki , çok zordur . Ama atıyorum Avrupa ' lı uzunlarda bunları pek göremiyoruz , o da oyun stilleri ve çalışmamalarından dolayı . Onlar genelde zıplayamadıkları , güçsüz oldukları için , hep böyle WNBA ve Steve Nash tarzı oyuna yöneliyorlar , ama bakın anormal atletik isimlerde var burada , en belirgin örneği de Robertas Javtokas . Adam Dwight Howard ' dan farksız bir atlet , aynı zamanda çok güçlü ve omuzları da geniş . İşte böyle oyuncularda faul problemi yaşıyor , o yüzden Mehmet Okur , Raef LaFrentz gibi '' Avrupa tipli '' oyuncularda bunlar görülüyor . Howard , Shaq , Ben Wallace , LeBron gibi ağırlık bassalardı , şu an öyle şut atamazlardı . Ağırlığın da çok etkisi vardır , az çalışanda pek görülmez ama bu saydığım isimler kadar çalışınca görülüyor , şut atınca omuzları bile sığmıyor adamların yahu . Böyle yumuşak uzunlar atar ama , bakınız , Raef , Memo , Dirk , Yao . Yani o kadar güç uygulanıyor size , aynı şekilde oynarken de itişme - kakışma . Yani uzunlarda yani pivotlarda istenen şey ilk şey kalıptır . Bir oyun kurucu yada forvet için bunlar aranmaz ama pivotta bu çok önemlidir . Yani bir kısaya da , uzunlara yapılan muameleyi yapsan , onlarında şut yüzdeleri bozulur . Tabi haliyle bu kadar kastan söz ettik , zencilerin de kasları bilindiği üzere beyazlara göre daha fazla , hatta bütün vücut denebilir . Bunun da etkisi vardır elbet , beyaz oyuncularda genelde atletik doğmadıklarından ve bu konu üzerinde çaba sarf etmediklerinden dolayı onlarda kendilerini WNBA oyuncuları gibi şuta adıyorlar ve vücutları da zencilere nazaran bu konuda daha avantajlı . Ama tabi sadece ağırlık da değil . Kısalar , uzunlara göre daha rahat hareket edebiliyor , daha rahat güç verebiliyorlar . Yani uzunlar , her halukarda dezavantajlı .