Anket

Boy uzunluğu gerçekten serbest atışta zorluğu arttırıyor mu?

Evet,kesinlikle
17 (35.4%)
Hayır
25 (52.1%)
Kararsız
6 (12.5%)

Toplam Oy Verenler: 48

Gönderen Konu: Uzunlar ve Serbest Atış Sorunları  (Okunma sayısı 27930 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
Ynt: Uzunlar ve Serbest Atış Sorunları
« Yanıtla #50 : 16 Eylül 2010, 00:52:07 »
Şimdi başlıktaki cevaplardan çıkan genel sonuç NBA uzunlarının serbest atışları kötü ama Avrupada kabul edilebilir bir yüzdede. Bunun sebebi de NBA antrenmanları demiş arkadaşlar. Bence de bunun gerçek bir cevabı yok çünkü bizim Ömer Aşık'a bir bakalım. Heralde turnuvanın en kötü faul atan 3 oyuncusundan biridir. Ömer Aşık'ta öyle acayip güç antrenmanları yapmamıştır sanırım. Yani aslında sanırım tamamen çalışma meselesi. Ama yanılıyor da olabilirim zira Ömer Aşık maç öncesi ısınmalarda dahi devamlı faul çalışıyor :D

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 16 Eylül 2010, 00:53:43 »
Amare de paso güç çalışıyordur, Boozer da.Ama iyiler..Ben de katılmıyorum bu yoruma..
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #52 : 16 Eylül 2010, 00:56:59 »
Slam'de bir Shaq röportajı okuduğumda Shaq "keşke serbest atışların üzerinde durup çalışsaydım" gibi bir ifade kullanıyordu. Sanırım tamamen çalışmayla alakalı.

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #53 : 16 Eylül 2010, 00:58:22 »
Slam'de bir Shaq röportajı okuduğumda Shaq "keşke serbest atışların üzerinde durup çalışsaydım" gibi bir ifade kullanıyordu. Sanırım tamamen çalışmayla alakalı.
Tamamen çalışmayla ilgili olsa Ömer Aşık iyi atardı heralde.. :-D
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 16 Eylül 2010, 00:59:40 »
Tamamen çalışmayla ilgili olsa Ömer Aşık iyi atardı heralde.. :-D
Zaten yavaş yavaş iyi atmaya başlıyor gibi yani geçen 2/2 attı son maçlarda 2/1den aşağı düştüğünü görmedim :D geçen turnuva airball atıyordu :-D

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #55 : 16 Eylül 2010, 01:05:18 »
Chicago'da atsa iyi olur.Zaten süresinin ne kadar olacağı belli değil, sayı rakamı artsın, handikaplarını da azaltsın yavaş yavaş..

Çevrimdışı burjoo

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : 16 Eylül 2010, 14:39:49 »
Güzel bir konu . Uzunlar , serbest atışlarda hep kısalara nazaran problem yaşarlar , bu da çok doğal bir olaydır , bir sürü de nedeni vardır .

Mesela ağırlık çok etki gösterir . Mesela bu yüzden Howard , Shaq , LeBron gibi oyuncuların şutları genelde daha kötüdür . Ağırlık çalıştıktan sonra şut atmak hele ki , çok zordur . Ama atıyorum Avrupa ' lı uzunlarda bunları pek göremiyoruz , o da oyun stilleri ve çalışmamalarından dolayı . Onlar genelde zıplayamadıkları , güçsüz oldukları için , hep böyle WNBA ve Steve Nash tarzı oyuna yöneliyorlar , ama bakın anormal atletik isimlerde var burada , en belirgin örneği de Robertas Javtokas . Adam Dwight Howard ' dan farksız bir atlet , aynı zamanda çok güçlü ve omuzları da geniş . İşte böyle oyuncularda faul problemi yaşıyor , o yüzden Mehmet Okur , Raef LaFrentz gibi '' Avrupa tipli '' oyuncularda bunlar görülüyor . Howard , Shaq , Ben Wallace , LeBron gibi ağırlık bassalardı , şu an öyle şut atamazlardı . Ağırlığın da çok etkisi vardır , az çalışanda pek görülmez ama bu saydığım isimler kadar çalışınca görülüyor , şut atınca omuzları bile sığmıyor adamların yahu . Böyle yumuşak uzunlar atar ama , bakınız , Raef , Memo , Dirk , Yao . Yani o kadar güç uygulanıyor size , aynı şekilde oynarken de itişme - kakışma . Yani uzunlarda yani pivotlarda istenen şey ilk şey kalıptır . Bir oyun kurucu yada forvet için bunlar aranmaz ama pivotta bu çok önemlidir . Yani bir kısaya da , uzunlara yapılan muameleyi yapsan ,  onlarında şut yüzdeleri bozulur . Tabi haliyle bu kadar kastan söz ettik , zencilerin de kasları bilindiği üzere beyazlara göre daha fazla , hatta bütün vücut denebilir . Bunun da etkisi vardır elbet , beyaz oyuncularda genelde atletik doğmadıklarından ve bu konu üzerinde çaba sarf etmediklerinden dolayı onlarda kendilerini WNBA oyuncuları gibi şuta adıyorlar ve vücutları da zencilere nazaran bu konuda daha avantajlı . Ama tabi sadece ağırlık da değil . Kısalar , uzunlara göre daha rahat hareket edebiliyor , daha rahat güç verebiliyorlar . Yani uzunlar , her halukarda dezavantajlı .

katılıyorum bence de serbest atışlarda boyla tamamen olmasa da %50 alakalı. boy dezavantaj sağlıyor örnek olarak Ömer Aşık Basketbol Şampiyonasında çok kötüydü serbest atış konusunda...