İlk bölüm bana kolay geldi,heyecan kasırgası yaşadığım dakikalarda ki hatalarım olmasa daha yüksek netler yapardım Türkçe,Sosyal,MatI üçlüsünden.Özellikle MatI'de boş bıraktığım iki soruya dönememek,baya kahretti beni.Sonuç olarak,kaba taslak.Türkçe 25,Sosyal 24,Matematik 25.5 olarak hesapladım.
FenI ise,benim kabus dersimdi.Bu sınav için ortalarda gezindim ama,o ben Fen yapamam psikolojisi olmasa diğer üç testte yakaladığım başarı eminim burada da olurdu,burada biraz düşerek 20'de kaldım,bunun da sırf o psikolojinin eseri olduğunu düşünüyorum,yoksa sınavdan sonra yapamadığım bütün sorular, yaptığım sorulardan daha kolay geldi bana.
İkinci bölüm ise,Matematik beklediğimden zordu.Yani aslında bir 28-29 çıkarırdım ama işte olmadı sınav anında,23'te kaldık.Olmamasınıda zamana bağlıyorum,son Mat2-Fen2 kısmında telaş yaptım baya baya,özellikle son 65 dk'ya rahat girip,son iki testim kalmışken,Geo2'de biraz oyalanıp Fen2'ye geçim dedim,yaptımda bunu ama Fen2'nin 15.sorusunda son 40 dk kalmıştı ve benim arkamda 21-22 Mat,15 Fen2 sorusu vardı.İşte burada,her zaman yaptığım soğukkanlılık olmadı maalesef,telaşlandım ve Fen'i bırakıp,hemencecik Mat'a geçtim.Öyle sorularla da uğraşmadım haliyle,çözümü uzun olarak düşündüklerimi boş bıraktım sonra dönerim diye tabii de hepsine dönemedim.Neyse Biyo2,Kimya2 filan hızlıca çöz derken,son 5 dk filan genel olarak bitti,tabii boşlar hariç.İşte o 5 dk yerinde,15-20 dk olsa,10 puan kafadan artardı,bir de FenI psikoloji yaşamasam 15 puan kafadan artıp,büyük şehirlerden sıramı hazırlardım ama KTÜ şimdilik cepte gibi,yukarıyı zorlamaya çalışırım tercih döneminde,olmazsa da Ktü'müze kıpış kıpış gider,hafta sonları da Avni Aker'e bordo-mavi formamızı alıp gideriz,tabii temennim üç büyük şehirden birine yetecek sıralamayı elde edebilmem ama olmazsa Ktü'nün de memleketim olması nedeniyle,fazla üzülmem.
Mat2 23,Fen2 16-17 civarı bu arada.250 puan civarında bekliyorum,ama beş puan aşağıda olabilir,beş puan yukarıda.Yani genel olarak 245-255 diyebiliriz, ahh diyorum çünkü 260-270 yapmamam için hiç bir neden yoktu bu sınavda,yazık oldu.Rahatça yapabilirdim 260'ı ve sonra kafacada rahat olurdum ama şimdi acaba diyorum,sıralamada düşük kalırsam diyorum,sonra seneye kalırsam diyorum,babayı tutarım diyorum

Şimcik sıralamamı dört gözle bekliyorum,umarım 40.000 içinde yer alırım,30.000 içi müthiş olur zaten,üç büyük ilin kapıları ardına kadar açılır.Umarım bu arada,üniv'lerin kontenjan artırımı nedeniyle puanları düşer,bir anlamda sıralamarında gerileme olur,bu da bana yarar tabii ki.En azından mallığıma kaybettiğim soruların bir avantajını burada yaşamış kabul eder kendimi,üç büyük ilden birine gidersem üzüntümün yerini sevinç kaplar.Herşey bir ay sonra belli olacak,iyisiyle kötüsüyle atlattık sınavı.Artık sorular yok kafamda en azından,gerçi orada eşitliği nasıl göremedim diye kendime her dakika kızacak olsamda,odamda bir köşeye gidip,formül kağıdına bakmayacağım en azından.
Ktü cepte diye düşünüyor,üç büyük il için sıralamamı bekliyorum.Umarım Ankara'da Gazi için bir şansım olur,İzmir'de de DokuzEylül için bir atak yapacak şansım gelir elime ama Ktü olursa da sadece yapamadığım,aptallığıma giden 10-15 puana yanarım o kadar,sonra zaten Trabzon şampiyon olunca iyi ki Ktü'deyim derim belkide

Tabii bu işin makarası,umarım olur.Sıralamam 30.000 içinde gelir ama bilemiyorum,millet ne yapmış,ne yapmamış.290 yapan arkadaşımda var,230 yapanda var,200 yapanda var.Durumlar kritik üç büyük il için.