Obradovic'in Panathinaikos'a veda mektubu
Sevgili dostlar,
1999'da Panathinaikos'un başına geçmek için Atina'ya geldiğimde buranın 13 yıl boyunca benim takımım, ailem ve evim olacağını tahmin edemezdim.Bu 13 yılda pekçok güzel anlar geçirdik, kutlamalar ve zorluklar da.Her zaman birlikteydik, harika ve gerçek bir aile gibi.Ailemden edindiğim ilkeyle, en önemli şeyin insanlara saygı göstermek olduğunu unutmadım, özellikle saygı görmek istiyorsanız.Şu anda vurgulamak istediğim bir şey bu.
Bütün güçleriye bu başarıları gerçeğe dönüştüren Ginnakopoulas ailesine(Pana'nın futbol dışındaki branşlarını yöneten aile) büyük bir saygım var.Bu yıllarda hep birlikteydik.Panathinaikos'ta çalışan ve yıllar boyunca harika ilişkiler kurduğum koç ekibime teşekkür ediyor ve onları saygıyla selamlıyorum.Ayrıca her zaman bizimle birlikte olan siz bütün Panathinaikos taraftarlarına büyük teşekkürler sunuyorum çünkü siz olmadan bu başarıları kazanamazdık.Giannakopoulos ailesi, Panathinaikos çalışanları, koç ekibi, oyuncular ve tarftarla Panathinaikos'u Avrupa'da saygı gören büyük bir kulüp haline getirdi.
Şimdi almam gereken çok zor bir karar var, bunca yıllık ortaklık sona erdi.Bunların aile içinde kalması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum.Yunan ataları der ki "Aile olan bir şey, dışarıya yansıtılmamalı." Şu anda aldığım kararım herkes için en iyisi olduğunu düşünüyorum.
Panathinaikos 13 yıldır benim takımım ve evimdi ve her zaman kalbimin bir parçası olarak kalacak.Ayrıca bütün basın mensuplarına destekleri için teşekkür ediyorum.Son olarak en iyi adamım, en yakın partnerim ve dostum Dimitris Itoudis(Obradovic'in yardımcısı), sana teşekkür etmek istiyorum.Harika işbirliğimiz için.
Zeljko Obradovic